zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

SPWE training voor marktventers Leiding 11A

lees ook ...

JIT onthult paspoortvervalsingsschandaal

Recent heeft het Justitieel Interventie Team (JIT) een significante arrestatie verricht met betrekking tot vermeende paspoortvervalsing. Een 49-jarige man van Chinese afkomst is gearresteerd op verden...

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) is in samenwerking met de stichting Agrarische Ontwikkeling Leidingen en Omstreken (AOLO) gestart met de ‘Basic entrepreneurship, Food Packaging and labelling’ training op 13 mei jongstleden. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) verrichtte de opening. De training duurt tot en met 12 juni aanstaande.

Mac Andrew draagt de overtuiging dat deze kleine ondernemers vaak voor uitdagingen komen te staan, waarbij mentale weerbaarheid en creativiteit uitkomst kunnen bieden. Hij is daarom ingenomen met het feit, dat de training ook mentale weerbaarheid meeneemt. Ook benadrukte hij dat landbouwers direct betrokken zijn bij de basisvoeding van de gemeenschap. Hij prijst de SPWE, die niet alleen traint maar ook de ondernemers begeleid.

De districtscommissaris van Wanica Noord-West, Bholanath Narain, is tevens voorzitter van AOLO. Hij draagt de overtuiging, dat de trainees het geleerde zullen toepassen, zodat er kwaliteitsverbetering zal zijn. Ook Naomi Esajas-Friperson voorzitter van de Raad van Toezicht bij de SPWE, tevens onderdirecteur Arbeidsmarkt op het ministerie en de directeur van SPWE Etienne Etman hebben de landbouwers gewezen op het belang van hun activiteiten voor de gemeenschap.

Deze training is gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) in het kader van het Basic Need Trust Fund (BNTF)- 10 project, dat wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB). De training omvat ondernemerschapsontwikkeling, business resilience, verpakking en etikettering. Hiermee wil men de 17 ondernemers, die deelnemen aan deze training ondersteunen in de groei van hun zaak.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSPWE training voor marktventers Leiding 11A