dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

SPWE moet commercieel gaan draaien

lees ook ...

Legislation to encourage entrepreneurship is being developed...

The "Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project" has been awarded a loan by the World Bank to the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship, and Technological Innovation (...

Minister Rishma Kuldipsingh van  Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), bezocht op dinsdag 22 december een werkarm van het ministerie, Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE). De minister deelde directie en het personeel van de stichting mee dat de Stichting geëvalueerd wordt. De bedoeling is om de organisatie commercieel te maken, waarbij ondernemers voorzien worden van professionele begeleiding en coaching voor het opzetten en draaien van gezonde (kleine) bedrijven. 

De directeur en het personeel waren ingenomen met het bezoek van de minister en met haar voornemen om de organisatie te upgraden. De SPWE moet in het kader van het stimuleren van klein-ondernemerschap, in spelen op de behoeften van zelfstandigen waar naar onderzoek moet worden gedaan. Ook  het contact met het veld moet onderhouden worden. Hierdoor zal de stichting beter in staat zijn om op maat gesneden trainingen te ontwikkelen en de juiste begeleiding te geven aan de doelgroep.

Kuldipsingh verwacht dat SPWE nauwer gaat samenwerken met de overige werkarmen van het ministerie met name de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) en de Raad van Coöperatiewezen (RACO). De hechtere samenwerking zal volgens de bewindsvrouw resulteren in een toename van ondernemerschap en de groei van zelfstandigen. Door ondernemerschap onder de jongeren  zal de zelfredzaamheid onder hen worden bevorderd.

Ook de districten waaronder het binnenland zullen worden aangedaan. Het ligt in de bedoeling om geïnteresseerden vanaf het begin te begeleiden bij het aanleren van een vak, het schrijven van een businessplan alsook te begeleiden bij het zoeken naar financiering daarvan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSPWE moet commercieel gaan draaien