woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

SPWE en UNDP creëren moestuin voor dove leerlingen Kennedyschool

lees ook ...

In een lovenswaardige samenwerking tussen de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) en het United Nations Development Programme (UNDP) is een project gestart om een bloeiende moestuin te creëren op de Kennedyschool, gericht op leerlingen met een gehoorbeperking. Dit initiatief, onderdeel van het UNDP-project “Werkgelegenheid en micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking”, heeft als doel de bevordering van ondernemerschap en voedselveiligheid onder deze specifieke groep.

De SPWE, die zich richt op het stimuleren van micro-ondernemerschap onder mensen met een beperking, heeft in samenwerking met de Kennedyschool dit project voorgedragen bij de UNDP. Met de steun van de UNDP vordert de bouw van de moestuin gestaag. Deze inspanning is cruciaal voor de school, die een Horeca-richting heeft waarbij het telen van eigen groenten en fruit wordt toegepast voor de bereiding van gerechten.

Het project illustreert de voortdurende toewijding van de SPWE om personen met een beperking te ondersteunen in het vergaren van kennis, ervaring en ondernemersvaardigheden. Daarnaast draagt het bij aan de uitvoering van de doelstellingen van de Alliantie voor Decent Work voor Personen met een Beperking, met als focus het bevorderen van ondernemerschap binnen deze gemeenschap.

Het bijzondere aan deze moestuin is het gebruik van overdekte kasten, een besluit genomen vanwege de weersomstandigheden die zowel de planten als de leerlingen met een beperking kunnen belemmeren. De directie van SPWE is verheugd over de voortgang van het project en kijkt uit naar de oplevering.

Renate Wartes-Venloo, directeur van de Kennedyschool, benadrukt de waarde van dit initiatief voor de voedselveiligheid en het welzijn van de leerlingen met een beperking. De nauwe samenwerking tussen SPWE en de Kennedyschool onderstreept het belang van dergelijke initiatieven voor de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSPWE en UNDP creëren moestuin voor dove leerlingen Kennedyschool