woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

SPSB-anticorruptiezaak: Rechter behandelt verzoeken tot invrijheidstelling

lees ook ...

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere get...

In een recente ontwikkeling in de veelbesproken SPSB-anticorruptiezaak heeft de kantonrechter zich gebogen over de voorlopige invrijheidstelling van de hoofdverdachten, waaronder Ginmardo Kromosoeto, Bryan Jurgens en Gardelito Hew A Kee. Tijdens een zitting op 19 maart 2024, die voornamelijk gericht was op getuigenverhoor, werd ook de mogelijkheid van opschorting van de voorlopige hechtenis van deze verdachten besproken. Een definitieve beslissing hierover wordt op 4 april 2024 verwacht.

Sinds de zaak in april 2023 voor het eerst voor de rechter kwam, hebben de advocaten van de verdachten, mr. Raoul Lobo en mr. Murvin Dubois, herhaaldelijk gepleit voor hun vrijlating. Vervolgingsambtenaar Roline Gravenbeek heeft echter in oktober benadrukt dat de ernst van de aanklachten, waaronder deelname aan een criminele organisatie en overtredingen van de Anticorruptiewet, het noodzakelijk maakt dat bepaalde verdachten in hechtenis blijven, mede vanwege vluchtgevaar.

De aanklachten tegen de verdachten zijn niet mals. Zo wordt ex-SPSB-directeur Kromosoeto ervan beschuldigd aanzienlijke bedragen voor eigen gewin te hebben opgenomen en leningen te hebben verstrekt die nooit werden terugbetaald. Andere verdachten zouden onrechtmatig geld hebben ontvangen voor niet-geleverde diensten, waardoor de zaak blijft zorgen voor opschudding en gesprekken over de integriteit binnen overheidsinstellingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSPSB-anticorruptiezaak: Rechter behandelt verzoeken tot invrijheidstelling