donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Sportzaken verplicht zich tot steun Sport Nickerie

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Het directoraat Sportzaken en de bestuursdienst van Nickerie onder leiding van districtscommissaris Senrita Gobardhan hebben op vrijdag 12 augustus de formele samenwerking bekrachtigd. Dit geschiedde op het districtscommissariaat middels het tekenen van een intentieverklaring en de overhandiging van het Gericht Nationaal Sportbeleid. Directeur Gordon Touw Ngie Tjouw complimenteerde het district met de actieve participatie in lichaamsbeweging die hij daar zag.

Dagelijks wordt een deel van de straten rond het Willemsplein afgezet om te wandelen of te joggen en op de jaardag van het district is er een fietstocht. Directeur Touw Ngie Tjouw ziet deze activiteit als een signaal dat het district ondanks de Covid pandemie het belang van bewegen voor de gezondheid inziet. De sportdirecteur vroeg ook extra aandacht voor de gedachte achter het private partnership met de overheid voor het creëren van een win-win situatie met de private sector van het district. Ter stimulering van de activiteiten overhandigde directeur Touw Ngie Tjouw wat sportmateriaal aan de districtscommissaris.

Districtscommissaris Gobardhan vindt de verpauperde indoor sporthal en het algemeen zwembad een doorn in het oog. Zij hoopt dat zij door deze samenwerking, de renovatie van beide sportaccommodaties kan beginnen voor te bereiden.  Deze zijn een belangrijke voorwaarde voor de sportontwikkeling van de totale gemeenschap in het district. Gobardhan zegt te staan achter de planmatige aanpak van de sportdirecteur binnen het decentralisatieproces. De Districtscommissaris zegt bereid te zijn de middelen waarover het districtsbestuur beschikt in te zetten om de sportontwikkeling op gang te brengen, zodra het sein wordt gegeven dat de activiteiten geïntensiveerd mogen worden.

Behalve deze activiteit bracht de delegatie van Sportzaken uit Paramaribo ook een werkbezoek aan de districtsafdeling om uitleg te geven over het decentralisatieproces. Hij bemoedigde het personeel  om ondanks de precaire financiële situatie en de Covid-19 pandemie, de moed niet op te geven maar zich in te zetten voor de sport- en recreatiegemeenschap.

De delegatie bracht onder andere een bezoek aan het Zuster Dankers centrum voor hulpbehoevende personen met een speciale hulpvraag. Wilfred Gallant,  Beleidscoordinator Sportzaken overhandigde gaf hier een persoonlijke financiële donatie die op het juiste moment kwam. De overige organisaties ontvingen allen een sportpakket, dat voor de doelgroep zal worden gebruikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSportzaken verplicht zich tot steun Sport Nickerie