dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Sportprojecten vanuit het ministerie in de nabije toekomst

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

De inzichten over het sportbeleid van de regering Santokhi/Brunswijk werden gisteren 11 maart, tijdens een persconferentie aan de bevolking medegedeeld door de fungerend directeur van de Communicatie Dienst Suriname (CDS), Alven Roosveld. Alven Roosveld zegt dat de regering binnenkort heel wat sportprojecten zal presenteren aan de samenleving. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) komt nog uit met een persbericht hoe het traject voor sporters er vanuit het ministerie er in het geheel uit zal zien.

Roosveld ging in op de kwestie van de topatleet Miquel van Assen. “Vanaf het aantreden van regering Santokhi/Brunswijk is er contact geweest met Miquel van Assen. Op 16 oktober 2020 is hij ontvangen door de adviseurs op advies van de president op het kabinet. Vervolgens zijn er gesprekken geweest met betrekking tot achterstallige huurgelden van zijn huurwoning die door de vorige regering was geregeld. De leiding van het land is direct ingekomen”, zei Roosveld.

De regering is ook ingekomen met de voedselvoorziening van Van Assen en er is een traject uitgezet om hem te voorzien van een bouwkavel en een hypotheek, zodat de atleet kan bouwen naar eigen inzichten en budget. Er was een traditie gecreëerd op het vorig kabinet, dat sporters zich konden aanmelden voor financiële middelen zonder de comptabele regels in acht te nemen. Gelden zijn uitgegeven, zonder enig papierwerk. Miquel van Assen zal opgetrokken worden in salaris en zal op beleidsniveau functioneren.

De fungerend directeur werd geflankeerd door Ronny Aloema, lid van De Nationale Assemblee. Aloema die doelman is geweest van onze nationale selectie, heeft zijn visie over het sportbeleid gedeeld met de pers. Het DNA-lid heeft het in korte lijnen ook gehad over het opzetten van een multifunctioneel sportcomplex in het district Marowijne in samenwerking met de Fransen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSportprojecten vanuit het ministerie in de nabije toekomst