maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Sportleiders volgen cursus atletiek

lees ook ...

Leidster van tehuis opgesloten voor mishandeling kinderen

In een Kindertehuis werden twee kinderen mishandeld. Een kind heeft er tweedegraads brandwonden aan overgehouden van een heet strijkijzer. Een ander was zwaar mishandeld. Beide kinderen hadden medisch...

Zeventien sportleiders van het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) en 3 community sporters uit het district Para volgen een 7-daagse basiscursus atletiek op het Willebrord Axwijk-sportcomplex meer bekend als SOSIS. Deze basiscursis atletiek wordt aangeboden door het Onderdirectoraat Onderzoek Informatie en Kadervorming (OIK) van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport in samenwerking met de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) en wordt verzorgd onder leiding van de Cubaanse coach Orial Hernandez.

Waarnemend directeur Gordon Touw Ngie Tjouw van Sportzaken hield de  openingstoespraak. Hij zei  blij te zijn met de cursus in Paramaribo die een start is van  decentralisatie in de  sport. “We zullen onze vleugels uitbreiden naar de verre districten. Op dit moment hebben we olympisch en jeugd olympisch goud op dit onderdeel. Met deze cursus zullen wij van het ministerie en de stakeholders instaat zijn om nieuw talent te ontdekken en te vormen.”

De onderdirecteuren Carolina Vera Vera en Maikel Klein respectievelijk van OIK en R&S spraken de cursisten ook toe. Dennis Mac Donnald voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond zei zich geroepen te voelen om samen te werken met het ministerie in het belang van de decentralisatie van de Sport.

De cursus wordt op 19 december 2020 afgerond met een praktisch examen. De certificaten zullen op 22 december door de minister Emanuel uitgereikt worden aan de participanten. Na deze 20 cursisten zullen de overige 240 sportleiders in 2021 in de gelegenheid gesteld worden de cursis te volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSportleiders volgen cursus atletiek