zondag 19 september 2021
30.5 C
Paramaribo
20.1 C
Amsterdam
0
(0)

Sportdirecteur Touw Ngie Tjouw brengt bezoek aan KNVB campus

lees ook ...

ABOP staat klaar voor NOP

NOP(Nationale Ontwikkelingspartij) en ABOP hebben in juli 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend. NOP heeft in dat verband meegedaan aan de verkiezing van 25 mei 2020. De partij maakte deel uit v...

De waarnemend directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw bracht op 8 januari jongstleden een kennismakingsbezoek  aan de campus van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) in Zeist, Nederland. Dit op uitnodiging van de KNVB. De bedoeling van het bezoek was de KNVB formeel kennis te laten maken met de nieuwe Surinaamse sportdirecteur en de voortzetting van de samenwerking met het directoraat Sportzaken.

De KNVB heeft in de afgelopen periode in opdracht van de Surinaamse overheid totaal 28 kunstgrasvelden geplaatst in verschillende buurten waar er ook ‘world coaches’-trainingen verzorgd zijn geworden. Het derde traject werd voor de verkiezingen stopgezet, maar bij wisseling van de wacht heeft de directeur dit weer opgepakt en heeft besloten dat het traject wordt afgerond. Er zijn nu al twee kunstgrasvelden klaar voor opening, namelijk te Domburg en te Beekhuizen.

Verder zullen er nog drie kunstgrasvelden worden geplaatst te Livorno, Drepada en Langu. Het vierde traject zal uitgevoerd worden op basis van het nieuwe ‘Gericht Nationaal Sportbeleid’, waarbij decentralisatie van de sport, sporteducatie en sportinfrastructuur beoogd worden. Zo zal de focus bij het plaatsen van kunstgrasvelden nu zijn op het binnenland. In deze zal de districtscommissaris per regio een ondersteunde rol moeten vervullen. Het bouwen van multifunctionele sportvelden, trimbanen en zwembaden wordt hierbij ook in overweging genomen.

De KNVB die zelf verschillende sportvelden en een zwembad op haar campus heeft, zegt in staat te zijn de sportfaciliteiten op te leveren en garant te staan voor de kwaliteit en groot onderhoud voor de komende jaren. Zij heeft al in verschillende landen dergelijke faciliteiten geplaatst.

Als blijk van waardering die de KNVB de afgelopen jaren heeft geleverd  aan de sport in Suriname, mochten de heren Johan Van Geijn, Specialist International CSR Partnerships & WorldCoaches, en Gerrit Sahertian, coördinator Internationale Projecten van de KNVB, voor hun ondersteuning, bijdrage, geloof en vertrouwen in de sport van Suriname, elk uit handen van directeur Sportzaken Touw Ngie Tjouw een certificaat van waardering in ontvangst nemen.

Bij een rondleiding op de campus. toonde de sportdirecteur zich onder de indruk. “Het is mooi om het hart van het Nederlands voetbal te mogen zien en bij de geschiedenis daarvan ook de namen van de Oranje-spelers met Surinaamse afkomst te lezen op enkele beelden”, zei directeur Touw Ngie Tjouw.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSportdirecteur Touw Ngie Tjouw brengt bezoek aan KNVB campus