zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs

lees ook ...

Ricanaumofo bereikt mijlpaal met geasfalteerde weg

Het rijden naar Ricanaumofo wordt binnenkort een stuk aangenamer, aangezien de weg momenteel geasfalteerd wordt. Op zaterdag 24 februari 2024 vond de eerste oplevering van het geasfalteerde weggedeelt...

Het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO) van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op de Internationale Dag van Mensen met een Beperking op 03 december jongstleden, een sportevenement georganiseerd in het SVB-stadion aan de Letitia Vriesdelaan voor een groep van 800 leerlingen van bijzondere scholen.  De leerlingen deden aan verschillende spelen mee, zoals voetbal, trefbal en atletiek en zumba-oefeningen als warming-up.

Mevrouw Marjorie Struiken, hoofd BSO, zegt dat de leerlingen geloof in zichzelf moeten hebben om hun doelen te kunnen bereiken. “Niemand is volmaakt. Iedereen heeft een beperking, maar iedereen heeft ook een talent dat je verder moeten ontwikkelen,” sprak Struiken de leerlingen bemoedigend toe bij de start van de sportdag.

Het is zoals zij zegt geen ramp als de jeugdigen de theorie niet goed kunnen volgen. De praktijk is ook belangrijk. “We hebben soms niets aan iemand die met zijn schrift staat uit te leggen hoe het probleem op te lossen. We hebben dan de mensen nodig die op het dak klimmen, kijken wat het probleem is en dan de reparaties doet.”

Zeven scholen konden meedoen aan de activiteit, vanwege de beperkte financien. Dat waren de Jules Fernandesschool, SO Maretraite, SO Livorno, SO Lamtoro, VSO Flora, VSO Emma en de VSO Ilse Labadie. De Fatum, de Melkcentrale en de N.V. Havenbeheer deden een financiële geste, terwijl Telesur zorgde voor tenten, Fernandes zorgde voor bollen en snack en DTS voor water. De Ilonka Elmont Foundation zorgde voor fruit en een DJ. De sporter kwam zelf ook een kijkje nemen bij de activiteit.

In oktober 1992 keurde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie goed waarin 03 december tot Internationale Dag van mensen met een beperking werd verklaard. Deze dag is bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op alle niveaus’ op de agenda te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs