donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Sport, voor lichaam en geest gezond

lees ook ...

Nog 1 jaar tot de volgende verkiezingen

De regering van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in Suriname is inmiddels vier jaar aan de macht, met nog één jaar te gaan voor de volgende verkiezingen. Santokhi’s regering, ...

Op 6 april was het de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale dag van de Sport. De bedoeling hiervan is om het belang van sport voor verbroedering en vrede op de wereld te verduidelijken. Sport is belangrijk voor de gezondheid en heeft een centrale rol in de maatschappij. Sport levert ook een bijdrage aan de empowerment van vrouwen en jongeren, individuen en gemeenschappen.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) oftewel de regering van de Republiek Suriname, is ervan overtuigd dat door te sporten een aantal nationale vraagstukken mede opgelost kunnen worden, zoals sport om (jeugd)criminaliteit te voorkomen, sport als recreatie, sport tegen Non- Communicable Diseases (NCD’s), en sport omdat een ieder er recht op heeft.

In Suriname wordt er stilgestaan bij deze dag; daarbij leert sport onze multiculturele samenleving het volgende: verdraagzaamheid, solidariteit, sociale insluiting en gezondheid op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De bedoeling is om gezamenlijk sportdoelen te stellen voor onze natie, onze kinderen en vooral de meer kwetsbare groepen in de samenleving.

Het ministerie van ROS roept de samenleving daarom op om vooral de jongeren en personen met een speciale hulpvraag niet te vergeten. Ook zij moeten hun mensenrechten beleven door aan sportactiviteiten deel te nemen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSport, voor lichaam en geest gezond