vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Sport binnenland krijgt ondersteuning ROS

lees ook ...

Tjin Liep Sie: geen andere keus dan Bouterse op te pakken

In verband met de uitvoering van de veroordeling van voormalig president Desie Bouterse zei veiligheidsadviseur Tjin Liep Sie van president Santokhi vandaag, dat de veiligheidsdiensten bij machte zijn...

De sportcoördinator van Brokopondo, Rivaldo Finisie van de Brokopondo Slagbal Bond  heeft op 17 januari jongstleden het directoraat Sportzaken bezocht. Er werd gesproken over de finale en halve finale slagbalwedstrijden die gespeeld moeten worden.

Directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, heeft dit binnen het directieteam van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) besproken. Hierbij is het besluit genomen dat het directoraat Sportzaken, het directoraat duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DOASB) en directoraat Regionale Ontwikkeling (RO) samen ondersteuning zullen geven aan de evenementen van de Brokopondo Slagbal Bond.

In dit kader heeft de organisatie op 25 januari jongstleden sportmateriaal in ontvangst mogen nemen uit handen van de directeur Sportzaken. Het gaat om tennisballen, honken, pionnen en slagplanken. De tennisballen zijn uit persoonlijke middelen van de directeur van Sportzaken geschonken, terwijl de tennisballen afkomstig zijn van het directoraat DOASB.

Verder heeft de bond een subsidieaanvraag ingediend bij de directeur van Sportzaken, die de aanvraag in ROS directieverband zal bespreken en overdragen aan de minister. De minister zal dit verzoek op haar beurt voor goedkeuring voorleggen aan de Raad van Ministers (RvM). Indien positief, zal de verdere financiële afhandeling en dergelijke door het ministerie van Financiën en Planning en andere betrokken actoren worden afgerond.

Vermeldenswaard is dat ook de kandidaatvoorzitter van de Sipaliwini Slagbal Bond aanwezig was om het belang van de sport in het district Sipaliwini te bespreken met de directeur. Alle aanwezigen kijken uit naar een sportieve bijeenkomst in de districten Brokopondo en Sipaliwini en rekenen op de financiële steun van de regering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSport binnenland krijgt ondersteuning ROS