Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Spookambtenaren in Suriname zullen werken voor hun geld; 1.500 mensen aangenomen

Geplaatst

op

Ministerie Ro

Niemand die op de valreep in dienst is genomen door het ministerie van Regionale Ontwikkeling zal zich kunnen ontwikkelen tot spookambtenaar. Ook niet de personen die werkzaam zijn op het directoraat Sportzaken, zegt minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken (ROS). Vanaf oktober 2018 tot en met 20 mei 2020 zijn 1.500 nieuwe krachten op dit departement aangetrokken.

De minister bekijkt nu al mogelijkheden met haar directie waar deze groep terechtkan. Een deel van de medewerkers meldt zich nu pas aan. Er zijn nog steeds personen die zich met een aanmeldingsbrief begeven naar commissariaten en het hoofdkantoor. Volgens de minister heeft een deel van deze personen bovendien nog geen beschikking.

Zelfs schoonmaaksters zijn beleidsadviseur

Emanuel zegt dat ze vanaf haar aantreden regelmatig mondeling verslag krijgt over mensen die zijn benoemd tot beleidsmedewerker en beleidsadviseur, maar sommigen zijn totaal niet geschikt voor zo’n functie. “Het gaat om mensen met wie je zou moeten werken als schoonmaaksters, maar ze zijn dus beleidsmedewerkers op het ministerie.” Hoe deze ‘beleidsmedewerkers’ en ‘beleidsadviseurs’ ingezet gaan worden is nog niet duidelijk.

Emanuel benadrukt dat geen van de nieuwe ambtenaren thuis gaat zitten. Dat zou volgens haar geldverspilling zijn. Ze gaat nu daarom na hoe iedereen die in de afgelopen periode in dienst is genomen zinvol kan worden ingezet. Wat kan gebeuren is dat het overschot aan ambtenaren mogelijk wordt geplaatst op departementen waar er personeel nodig is. Een andere mogelijkheid is om het overschot door te sluizen naar parastatale bedrijven. Wat vaststaat is dat personeel niet thuis zal zitten en maandelijks normaal salaris zal ontvangen; eenieder zal werken voor het geld.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
vrijdag 14 augustus 2020 15:45

De oplossing is makkelijk:
De functie’s opheffen en de lat hoger leggen en men mag dan opnieuw solliciteren .
Zie daar alle vriendjes van bouta worden straatveger omdat waarschijnlijk van de 1500 maar een handvol de lagere school heeft doorlopen.
Maar om terug te komen op de functie van beleidsmaker!!!!!!!!
GEEN WONDER DAT HET LAND ONDER 10 JAAR DRUGSBARON BOUTA NAAR DE KLOTEN IS GEHOLPEN.

Zwartje
vrijdag 14 augustus 2020 15:52

Helemaal eens met Bryan. Opheffen, ontslaan, opnieuw solliciteren al worden ze schoonmakers

Clasien
vrijdag 14 augustus 2020 15:57

Hoge salaris ontvangen en lekker thuis zitten BELACHELIJK laat hun handen maar vuil maken bijv,STRATEN VEGEN,grote bedrijven POETSEN ziekenhuizen WC SCHOONMAKEN én ga maar zo door, bouta zit iedereen uit te lachen.laat BOUTA OOK WC SCHOONMAKEN misschien voel wat hij aan alle SURINAMERS heeft hij gedaan, drugsdealer

Sylvana Larijn
vrijdag 14 augustus 2020 15:58

Een ieder op roepen voor een functioneringsgesprek, dan zal men. Zelf zien wie er geschikt voor is, kan toch niet zo zijn dat iemand, die geen behoorlijke scholing heeft gehad en niks weet wat het werk inhoud. Aangenomen blijf.
Zo dit is dit de enige op lossing weg er mee en laten ze op nieuw solliciteren.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen