dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Spoedposten RGD langer open door uitbraak virale ziekte onder kinderen

lees ook ...

Korpschef spreekt nieuwe agenten toe: “Dien de samenle...

Op maandag 22 april 2024 zijn 282 rekruten op de Politieacademie in Suriname beëdigd tot Buitengewoon Agent Van Politie (BAVP). De korpsleiding feliciteerde de nieuwe Buitengewoon Agenten Van Politie ...

De minister van Volksgezondheid heeft meegedeeld dat er uitbraak is van een virale ziekte bij kinderen van 0-5. Deze gaat gepaard met braken, koorts en diarree. Het gevolg is een heel grote drukte bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Een spoedvergadering moest worden  belegd in de gezondheidssector. De minister erkent dat het probleem niet te onderschatten is. Gezondheidswerkers zijn gemobiliseerd om krachten te bundelen, en geven hieraan gehoor. Wel zijn er genoeg medicamenten in voorraad.

 Ouders zijn opgeroepen alert te zijn, zich aan te melden bij de huisarts bij ziekte van hun kind, en kinderen genoeg vocht geven om uitdroging te voorkomen. De kinderen mogen bij deze ziekte  geen Norit , huismiddelen of remmende middelen krijgen. Genoeg drinken is de sleutel.

De grote toeloop vormt een uitdaging voor de Speodeisende hulp. Spoedposten van de Regionale Gezondheidsdienst moeten nu langer open blijven. Ook de huisartsen zijn gevraagd om in verband hiermee extra beschiknaar te zijn voor hun patiënten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpoedposten RGD langer open door uitbraak virale ziekte onder kinderen