donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Spoedposten RGD langer open door uitbraak virale ziekte onder kinderen

lees ook ...

Nieuwe ambtenaren Militaire Politie moeten respect afdwingen...

“Het is noodzakelijk om respect af te dwingen, om zodoende naleving van wetten en regels gedaan te krijgen”, zei minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie aan de nieuwe ambtenaren van de Militair...

De minister van Volksgezondheid heeft meegedeeld dat er uitbraak is van een virale ziekte bij kinderen van 0-5. Deze gaat gepaard met braken, koorts en diarree. Het gevolg is een heel grote drukte bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Een spoedvergadering moest worden  belegd in de gezondheidssector. De minister erkent dat het probleem niet te onderschatten is. Gezondheidswerkers zijn gemobiliseerd om krachten te bundelen, en geven hieraan gehoor. Wel zijn er genoeg medicamenten in voorraad.

 Ouders zijn opgeroepen alert te zijn, zich aan te melden bij de huisarts bij ziekte van hun kind, en kinderen genoeg vocht geven om uitdroging te voorkomen. De kinderen mogen bij deze ziekte  geen Norit , huismiddelen of remmende middelen krijgen. Genoeg drinken is de sleutel.

De grote toeloop vormt een uitdaging voor de Speodeisende hulp. Spoedposten van de Regionale Gezondheidsdienst moeten nu langer open blijven. Ook de huisartsen zijn gevraagd om in verband hiermee extra beschiknaar te zijn voor hun patiënten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpoedposten RGD langer open door uitbraak virale ziekte onder kinderen