maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(2)

Spoedoverleg in Suriname over uitbraak braken en diarree bij kinderen

lees ook ...

Minister Nurmohamed biedt excuses aan in DNA voor controvers...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft tijdens een zitting van De Nationale Assemblee (DNA) zijn verontschuldigingen aangeboden voor uitspraken die hij eerder in de media had gedaan, waarb...

De regering en gezondheidsautoriteiten zijn dinsdagmiddag in spoedoverleg bijeen over de uitbraak van de virale gastro-enteritis, waarbij voornamelijk kinderen klachten hebben van koorts, braken en diarree met dreigende uitdroging. Dit zorgt voor grote uitdagingen met onder andere de opname van zieke kinderen.

Dit spoedoverleg wordt gevoerd tussen de regering, de Nationale Ziekenhuisraad, de kinderartsen, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en deskundigen. Vooralsnog is het niet bevestigd welke specifieke ziekteverwekker verantwoordelijk is voor dit ziektebeeld.

De diagnostiek hiernaar is reeds ingezet. Ook de analyse van alle gevallen wordt verricht door epidemiologen en public health deskundigen. Het ministerie adviseert ouders vooralsnog om zeer waakzaam te zijn en spoedig contact te leggen met de huisarts indien uw kind klachten vertoont.

Er dient vooral genoeg vocht toegediend te worden en de herkenning van uitdroging is essentieel. Ook wordt geadviseerd bij diarree geen diarreeremmers zoals Norit en Loperamide ofwel Imodium toe te dienen.

Tekenen van uitdroging zijn:
– dorst;
– ingezonken ogen en fontanel;
– droge slijmvliezen;
– elasticiteit van de huid wordt minder;
– minder plassen.

Later vandaag volgt meer informatie, meldt Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpoedoverleg in Suriname over uitbraak braken en diarree bij kinderen