zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Spoed huisartsenposten weer noodzakelijk gebleken

lees ook ...

Mac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) ontving enkele jongerenleiders om uitdagingen rondom hun functioneren te bespreken. De bijeenkomst omvatte jongerenvertege...

De spoed huisartspraktijken zijn weer dringend nodig gebleken tijdens de huidige uitbraak van de rota-virus infectie. Velen melden zich aan bij de spoedeisende hulp, terwijl zij evengoed geholpen zouden kunnen worden bij de huisartspraktijk. Hierdoor krijgt SEH zowel ernstige als minder serieuze gevallen binnen.  Kostbare tijd dat besteed moet worden aan een “acute aandoening”, gedeeld worden met minder serieuze.

 Claudia Marica-Redan, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), vindt het “heel erg belangrijk” dat er op “zeer korte termijn” weer spoed huisartsenposten komen. Die moeten voorkomen dat de Spoedeisende Hulp storm loopt. De directeur drukt de gemeenschap op het hart, dat op de SEH “acute aandoeningen” worden verwacht. SEH staat garant voor die hulp.

Mensen die zich aanmelden worden altijd geholpen, ook als men niet in staat is de drempelkosten te betalen. Medische hulp wordt niet geweigerd, zoals een gerucht dat wil doen geloven volgens de directeur. Wel zal men “op een gegeven moment bepaalde administratieve zaken in orde maken”. De drempelkosten helpen de SEH in stand houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpoed huisartsenposten weer noodzakelijk gebleken