woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
1
(1)

Speeltuin geopend te Mariënburg

lees ook ...

Gavin Ooft: modelleren en voorspellen in het Surinaamse econ...

Gavin Daniël Matthias Ooft voltooide zijn doctoraatsonderzoek met het proefschrift "Modelleren en Voorspellen van Inflatie in Suriname". Tijdens een openbare zitting in de Centrumkerk, de officiële au...

Te Mariënburg, in het district Commewijne, is er een speeltuin geopend door het Bureau Gemeenschapsprojecten. Er worden gemeenschapsprojecten uitgevoerd met de bedoeling diverse gemeenschappen te voorzien in hun noodzakelijke behoeften. In verband met de voortgang van het programma heeft het ministerie van Financiën en Planning, het Bureau Gemeenschapsprojecten (BGP) opgericht met de bedoeling om geselecteerde projecten tijdig en correct te laten uitvoeren.

“In de ontwikkelingsvisie dat ik voor mijn district propageer is dat er in elk woongemeenschap of wijk parken, speeltuinen of sportvelden aanwezig moeten zijn voor de sociale ontwikkeling van de inwoners,” zei DNA-lid, Soerjani Mingoen. De buurtbewoners hebben via de ressortsraadsleden en districtsraadsleden de behoefte kenbaar gemaakt aan de burgervader die op zijn beurt financiering heeft gezocht voor het aanleggen van een speeltuin op het terrein van het Stafdorp.

Na het lint te hebben doorgeknipt mochten de buurtbewoners samen met alle genodigden, gelijk gebruik maken van het terrein. Daarnaast heeft de overdracht van de speeltuin plaatsgevonden middels een ondertekening tussen districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab en Jaswant Doekharan.

De opening vond plaats op woensdag 9 november 2022. Bij dit moment waren onder andere aanwezig de volksvertegenwoordiger Evert Karto en BGP-projectmanager Jaswant Doekharan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpeeltuin geopend te Mariënburg