maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Specialistische en tactische trainingen Landmacht na twee jaar hervat

lees ook ...

Minister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en international...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft onlangs meerdere internationale reizen gemaakt. Voor aanvang van de Raad van Minister...

De specialistische en tactische trainingen van de Landmacht van het Nationaal Leger (NL) zijn hervat. Dit is nodig om de paraatheid van het NL op te krikken. Twee weken lang hebben militairen van het Infanteriebataljon hun vaardigheden aangescherpt tijdens gevechtsoefeningen in bebouwd terrein (Military Operations in Urban Terrain – MOUT).

De focus van deze training is in stedelijk gebied. Dit is veel complexer, want je kan niet alles zien in zo’n omgeving. Van kamer naar kamer, ruimte naar ruimte. Correct contacten leggen, de juiste mensen uitschakelen en gegijzelden bevrijden. Het is daarom erg belangrijk dat tactieken steeds aangepast worden naargelang de situatie en de omgeving.

Er is vanwege de Covid-19-pandemie langer dan twee jaar geen aandacht besteed aan specialistische en tactische trainingen. Volgens luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew, commandant van de Landmacht, moet het NL echter altijd klaarstaan om ingezet te kunnen worden tegen elke mogelijke dreiging waarmee de staat Suriname geconfronteerd zou kunnen raken.

Militairen moeten daarom zowel op fysiek en tactisch gebied goed voorbereid zijn. De trainingen worden verzorgd door het Korps Speciale Troepen (KST) en andere specialisten binnen de Landmacht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpecialistische en tactische trainingen Landmacht na twee jaar hervat