maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Specialisten VMS in actie na ‘rijp beraad’

lees ook ...

President Santokhi reikt grondbeschikkingen uit in Commewijn...

Er zijn opnieuw grondbeschikkingen uitgereikt. Deze keer was het de beurt aan het district Commewijne. President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag ook grondbescheiden uitgereikt. Het staatshoofd ...

Na ‘rijp beraad’ heeft de sectie Medische Specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) besloten om on actie te gaan. Vanaf maandag 6 december zullen alleen SZF-verzekerden, die dringend medische hulp of zorg nodig hebben geholpen worden. De dienstverlening aan verzekerden buiten het SZF en particulieren zal normal voortgang vinden volgens een persbericht van de vereniging.

Plaatsvervangend minister van Volksgezondheid Krishna Mathoera heeft te kennen gegeven, dat afspraken gemaakt met het Staatsziekenfonds niet meer zeker zijn. De overheid had zes weken respijt gevraagd om een conceptovereenkomst met deze groep te tekenen, maar de specialisten zijn daarmee niet akkoord gegaan.

De gesprekken hieromtrent duren reeds zes maanden. Na ongeveer zeven jaar zouden de tarieven eindelijk aangepast worden. Het Fonds stelde voor om per 1 juli 2021 de tarieven gefaseerd door te voeren

“Het is vermeldenswaard dat de overeengekomen tarieven door de inflatie en geldontwaarding in uiteindelijke waarde zelfs 40 procent lager uitvallen” dan in 2014 was bepaald. Ondanks dat wilden de specialisten hun medewerking verlenen, maar men kon maar niet komen tot ondertekening, ook niet na meerdere verzoeken.

“Wij zijn de enige beroepsgroep die zo lang heeft gewacht op aanpassing van onze tarieven, steeds rekening houdend met de financieel-economische situatie in het land. Maar nu is de rek er volledig uit. Het enige dat wij vragen, is nakoming van de gemaakte afspraken door de voltallige directie van het SZF.”

De sectie vraagt begrip van vooral, de SZF-verzekerden. Men hoopt op een spoedige oplossing van het probleem, dat volgens hen “niet eens had hoeven te zijn, temeer daar de oorzaak niet bij onze sectie doch elders ligt”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpecialisten VMS in actie na 'rijp beraad'