maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Specialisatie in de opleiding van politie-agenten

lees ook ...

De opleiding tot politie-agent zal  aangepast worden. Er komt nu specialisatie in de opleiding. De komende jaren zal deze opleiding er  anders uitzien. De herinrichting van de Politieacademie moet resulteren in een gespecialiseerd korps. “Wij gaan voor hervorming en specialisatie. Bij de herinrichting van de Politieacademie zal er sprake zijn van een gespecialiseerd korps,” zegt korpschef Roberto Prade aan de pers.

Een gespecialiseerde unit is al anderhalf jaar actief. Er is dus specialisatie ingezet binnen het Korps Politie Suriname, maar niet op de academie. Voortaan zal er gericht worden opgeleid. De specialisatie zal aan de basis beginnen. “Het zal niet meer zo zijn, dat politieagenten plaatsnemen in een prowagen om te gaan surveilleren zonder dat ze kennis hebben over surveillance. Surveillance zal een vak op zich zijn. Wanneer de politieagenten op straat zijn om te surveilleren, zullen zij ook daadwerkelijk surveilleren en niet alleen plaatsnemen in het voertuig en rondrijden. Het moet nu een gespecialiseerde surveillance zijn en zij zullen ook zaken moeten waarnemen en daarop afgaan”, vervolgt de korpschef.

Hij zegt ook, dat het proces al een tijd gaande is. Men werkt aan het  afronden hiervan. De opleiding moet aansluiten op de behoefte in de praktijk. Een nieuwe lichting verwacht men in de eerste helft van dit jaar. “Het is wel ‘koffiedik kijken’, maar we gaan ervoor. Er zijn personen die wachtende zijn, maar we streven ernaar om in de periode van mei en juni te starten,” zegt de politie topman.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpecialisatie in de opleiding van politie-agenten