zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Speciale vergadering van President, VP en Ministers

lees ook ...

Aftredende Surinaamse minister op Financiën vertrekt met leg...

De topman op het ministerie van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, treedt af. Achaibersing belegde daarom dinsdag een persconferentie waar hij verslag deed van de afgelopen twee jaar dat hij ...

President Santokhi en vicepresident Brunswijk hebben zich donderdag 18 februari samen met de ministers  over enkele urgente zaken gebogen. Op de agenda stond onder andere meelsubsidie. De subsidie op meelimport, door de US dollars voor SRD 7.52 te verkopen aan de importeurs, is aan zijn eind. Uit de vergadering kwam voort dat meel wel gesubsidieerd zal moeten worden om de prijs betaalbaar te houden. 

De kwestie Cevihas stond ook op de agenda. De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij lichtte de stand van zaken toe en gaf aan hoe uit het probleem te geraken. Daarbij gaf de president instructies over het aantrekken van personeel. Ook de conceptovereenkomst die handelt over de grens tussen Suriname en Frans-Guyana kwam ter tafel.

Op agenda stond ook het COVID-19 vaccinatieprogramma. Suriname ontvangt binnenkort een zending van 50.000 doses AstraZeneca vaccines uit India. Er is nog overleg en voorbereiding met India en andere Caraibische landen waarna het vaccinatieprogramma aan de Nationale Assemblee zal worden gepresenteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpeciale vergadering van President, VP en Ministers