dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
0.9 C
Amsterdam
0
(0)

Speciale dag voor kinderen met autisme

lees ook ...

Negen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld

Negen assistent-luchtverkeersleiders zijn vrijdag jongstleden bevorderd tot volwaardige luchtverkeersleiders. Deze medewerkers worden nog drie maanden on the job getraind. Zij hebben vijf jaar lang ge...

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project ‘Seeing Life Through Another Lens’. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met autisme.

Er zal een handhygiene sessie gehouden worden en op een creatieve manier kunnen kinderen zich uiten middels kunst. Ouders met kinderen met autisme kunnen zich gratis opgeven op het telefoonnummer 8989798 om die dag de aktiviteiten in het Cleviapark bij te wonen, zegt Lindsay Soredjo van de Rotaract Genesis.

Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door beperkingen op het gebied van de sociale interactie en (non-)verbale communicatie en door een beperkt, repetitief of stereotiep gedragspatroon. Eenvoudig gezegd zijn deze kinderen meer gericht wat er in hun omgaat en kunnen ze meestal niet snel reageren op zaken van buitenaf. 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpeciale dag voor kinderen met autisme