zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

Speciaal pand wordt gereedgemaakt voor opvang hulpbehoevende pasgeboren baby’s

lees ook ...

President Santokhi receives a courtesy visit from the Dutch ...

The senior members of the Dutch judiciary visited President Santokhi on Wednesday, November 23, 2022. Iwan Rasoelbaks, the president of the court, Kenneth Amoksi, the minister of justice and police, a...

Om vroege pasgeborenen die ondersteuning nodig hebben bij de ademhaling (uitwendig) en andere vitale functies, maar ook pasgeborenen met andere complicaties tijdens de geboorte, te kunnen opvangen wordt een bestaand pand op het terrein van het ’s Lands Hospitaal afgebouwd. De firma Firm Engineering heeft gewerkt aan de tekening van de Neonatale High Care Unit en doet de directievoering en het aannemingsbedrijf Robles and Hoost Construction zorgt voor de bouwkundige uitvoering.

’s Lands Hospitaal heeft sinds 2021 in de planning de upgrading van de zorg voor de zieke pasgeborenen. Hiervoor is naast medisch technologisch hoogwaardig en kostbaar apparatuur, ook een afdeling nodig waar deze pasgeborenen de hoognodige en adequate zorg geboden kan worden.

Verschillende donateurs zijn betrokken bij met name de schenking van apparatuur en medische benodigdheden voor deze afdeling.
Onder andere de kinderartsenvakgroep, Stichting Within Suriname en partners, oliemaatschappijen TotalEnergies, Apa en Shell hebben reeds een wezenlijke bijdrage geleverd in de vorm van patiëntmonitoren, isolettes, Neopuff apparaten en CPAP-apparatuur.

Via het ministerie van Volksgezondheid is goedkeuring gevraagd en verkregen bij het ministerie van Financiën en Planning voor een financiële bijdrage voor met name het bouwkundige gedeelte en overige benodigde equipment. De planning is dat het project eind januari 2023 wordt opgeleverd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSpeciaal pand wordt gereedgemaakt voor opvang hulpbehoevende pasgeboren baby's