zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

SPA’s jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondheid Surinaamse jeugd

lees ook ...

Flora Edutainment Festival van stichting Pro-Humaniteit

Het Flora Edutainment Festival georganiseerd door de Stichting Pro-Humaniteit begint vandaag en gaat door tot en met december 2024. De stichting wil hiermee jongeren buiten de schoolbanken tools aanre...

De Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maakt zich ernstig zorgen over de recente bevindingen van een Unicef-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 36% van de jongeren zelfmoordgedachten heeft, terwijl een alarmerende 76% stress en depressie heeft ervaren in de afgelopen maanden.

“Dit zijn schokkende cijfers die ons allemaal wakker moeten schudden,” staat in een verklaring van de Jongerenafdeling van de SPA. “Onze toekomstige generatie, die ons geliefd Suriname zou moeten leiden, worstelt met hun mentaal welzijn. Dit is een probleem dat onze onmiddellijke aandacht en actie vereist.”

De SPA benadrukt dat een gezonde bevolking essentieel is voor de welvaart van een samenleving en dat het tijd is om actie te ondernemen. “Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van de regering om actie te ondernemen,” zei de vertegenwoordiger. “We roepen ook kerken, politieke partijen, maatschappelijke organisaties en individuen op om samen te werken aan oplossingen voor dit groeiende probleem.”

De Jongerenafdeling van de SPA dringt er bij de regering op aan beleid te formuleren en middelen toe te wijzen om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen. Dit omvat toegang tot counseling en therapie, voorlichtingscampagnes over mentale gezondheid op scholen en het creëren van een ondersteunend netwerk voor jongeren die worstelen met hun mentale welzijn.

“Maar laten we ook niet vergeten dat het aan ons allen is om een ondersteunende omgeving te creëren waarin jongeren zich gehoord, begrepen en gesteund voelen,” staat in het bericht. “Laten we hen aanmoedigen om open te zijn over hun gevoelens en om hulp te zoeken wanneer dat nodig is.”

De Jongerenafdeling van de SPA staat klaar om een leidende rol te spelen in dit belangrijke initiatief. “Laten we samenwerken, ongeacht politieke overtuigingen, om de mentale gezondheid van onze jongeren te waarborgen en een veerkrachtige toekomst voor Suriname te garanderen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSPA's jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondheid Surinaamse jeugd