vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(2)

SPA bereidt zich voor op verkiezingen 2025 met Opo Yari-meeting

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

De Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) zet zich schrap voor de verkiezingen van 25 mei 2025 en plant op zaterdag 20 januari 2024 haar Opo Yari-meeting. Tijdens dit evenement, onder leiding van voorzitter Guno Castelen, zal de partij het nieuwe politieke jaar inluiden en enkele nieuwe kaderleden presenteren, zegt Castelen.

Hoewel de verkiezingen van 25 mei 2025 op het eerste gezicht nog ver weg lijken, benadrukt Castelen dat de voorbereidingen reeds in volle gang zijn. Het bestellen van partijmateriaal uit het buitenland moet ruim 7 tot 8 maanden van tevoren plaatsvinden om tijdige levering in Suriname te garanderen.

De SPA is vastbesloten deel te nemen aan de verkiezingen en heeft al stappen ondernomen om verschillende afdelingen te heractiveren. Ondanks de schijnbare stilte, heeft de partij wekelijks achter de schermen vergaderd, legt Castelen uit.

Bij de verkiezingen van mei 2020 nam de SPA solo deel en behaalde geen enkele zetel. Dit jaar is het kiessysteem gewijzigd naar een landelijke evenredigheid, wat de dynamiek van de verkiezingen beïnvloedt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSPA bereidt zich voor op verkiezingen 2025 met Opo Yari-meeting