donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Sozavo schenkt schoolpakketten aan kindertehuizen Nickerie

lees ook ...

Opkomst job fair internationaal restaurant viel tegen

Hard Rock Café is in Londen opgericht in 1971, en telt nu wereldwijd meer dan vijftig vestigingen. De ontwikkelingen op het gebied van de olie- en gasindustrie heeft hun belangstelling gewekt voor Sur...

Na een korte vakantie gaan de deuren van de basisscholen op 11 oktober weer open. Vele ouders hebben de afgelopen dagen schoolspullen gekocht. In de binnenstad van Paramaribo was er bij sommige winkels een enorme drukte. Vanwege de Covid-situatie waren er rijen, omdat de protocollen in acht genomen moeten worden.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft schoolpakketten gestuurd voor behoeftige leerlingen van Nickerie. In dit geval zijn leerlingen ondergebracht in de kindertehuizen Gaitrie, Open poort en het Shiloh internaat bedacht.

De overhandiging aan de vertegenwoordigers van die instellingen geschiedde op het districtscommissariaat van Nickerie. Deze groep leerlingen heeft een schooltas ontvangen die gevuld is met schoolspullen en een schooluniform.

Vrouwelijke ondernemers hebben vrijdag ook 1000 schooltassen overgedragen aan de regering. Er zal door de leiding van de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken worden geïdentificeerd wie in aanmerking komt voor zo’n in Suriname vervaardigde schooltas.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is onder de indruk van het werk dat deze vrouwen hebben geleverd. De tassen zijn in een korte tijd vervaardigd. De tassen zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi en ze doen zeker niet onder voor buitenlandse schooltassen. Volgens de bewindsman is dit een mooie aanzet om de productie in Suriname te stimuleren.

Afhankelijk van de Covid-situatie beginnen de scholen voor het voortgezet onderwijs later deze maand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSozavo schenkt schoolpakketten aan kindertehuizen Nickerie