Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Sozavo krijgt hulp van Unicef voor kindgericht beleid

Geplaatst

op

Sozavo 2 7

Patrick Matala, vertegenwoordiger van het United Nations Children’s fund (UNICEF) in Suriname, zei tijdens een werkbezoek bij Minister Uraiqit Ramsaran van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) dat het ministerie de volle ondersteuning heeft van het Unicef om sociale projecten uit te voeren ten behoeve van het welzijn van kinderen.

Tijdens het werkbezoek besprak de Unicef-functionaris verschillende projecten met de minister. Daaruit kwam voort dat er bij het halen van bepaalde ontwikkelingsdoelen het van belang is dat er  meerdere ministeries en instituten met elkaar samenwerken. Ook het Multiple Indicator Cluster Survey (MICS) kwam ter sprake. Dit is een onderzoek dat om de vijf jaar gehouden wordt in opdracht van het ministerie van Sozavo, met ondersteuning van het Unicef. Bij dit onderzoek wordt de ontwikkeling van vrouwen en kinderen onderzocht. Aan de hand van de onderzoeksresultaten kan er gericht beleid worden uitgestippeld. Het laatste onderzoek was in 2018.

Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 85 procent van de kinderen in de samenleving slachtoffer is van verschillende vormen van geweld. Dit is een belangrijk aandachtspunt is omdat kinderbescherming belangrijk is voor UNICEF en voor Suriname. Minister Ramsaran stelde voor om influencers te betrekken in een voorlichtings- en informatiecampagne via YouTube, omdat gebleken is dat heel veel kinderen en volwassenen op YouTube zitten vanwege lange dagen in huis door de COVID-pandemie.

Het ministerie zal de komende periode ook andere problemen waarmee onze kinderen te kampen hebben zichtbaar proberen te maken en met  ondersteuning van het Unicef  aan  pakken.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen