woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Sozavo wordt gedigitaliseerd

lees ook ...

Surveillance Pikin Saron opgevoerd; mosterd na de maaltijd

Een gemengd team van de politie Regio Midden heeft in de periode van maandag 8 mei tot en met zondag 21 mei jongstleden, de surveillance in het ressort Zanderij, in het bijzonder in de omgeving van Pi...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is bezig met de digitalisering van de administratie. Directeur Melitia Sentilia van Sozavo nam op dinsdag 26 oktober de broncode en documentatie van het Beneficiary Information System (BIS) in ontvangst uit handen van Krieshen Ramkhelawan, hoofd consultant van Lybra Group N.V., die de uitvoering van het digitaliseringsproject ter hand neemt.

Met dit systeem zal de aanvraag van sociale bijstand digitaal worden verwerkt en zal de burger ook de status van de aanvraag kunnen volgen. Het BIS-systeem maakt dat het ministerie informatie met een druk op de knop kan analyseren. De overhandiging vond plaats in het kantoor van de Algemeen Kinderbijslag (AKB) aan de Gemenelandsweg.

Ramkhelawan geeft aan dat het BIS-systeem voor de AKB, de eerste module is die overhandigd is aan het ministerie. De overige voorzieningen en mogelijkheden worden te zijner tijd op het systeem aangesloten. Op planning staat dat ook de overige sociale voorzieningen zoals financiële bijstand voor zwakke huishouden en mensen met een beperking gedigitaliseerd worden. De hoofdconsultant onderstreept dat het bij de AKB wat sneller is gegaan, omdat alle aanvragen centraal vanuit een plek worden gedaan.

Jaswant Doekharan, projectmanager Basic Need Trust Fund (BNTF) geeft aan dat het project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB). Hiervoor is er USD 100.000 begroot. Het BNTF valt onder leiding van het ministerie van Financiën.

De CDB heeft zonder enige twijfel, volgens Doekharan, goedkeuring gegeven aan dit project met het oog op transparantie en efficiëntie. Uit dit BNTF-project zijn ook 45 computers aangekocht die op verschillende wijkkantoren worden opgezet. Directeur Sentillia van Sociale Zaken stak de medewerkers een hart onder de riem door hen te bemoedigen deze verandering te omarmen om de samenleving beter van dienst te kunnen zijn.

Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran die er vanwege een overmachtsituatie niet bij kon zijn, gaf in een telefonisch gesprek met de Communicatie Unit aan dat hij dit enorm toejuicht. “Voor Sozavo is dit een stap in de goede richting. Ondanks de tijden zwaar zijn, worden zaken stapvoets uitgevoerd. Het uiteindelijke doel is het digitaliseren van het geheel”, aldus de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSozavo wordt gedigitaliseerd