woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Souverein wil verdeel en heers toepassen onder binnenlandbewoners

lees ook ...

Twintig jaar Wereldbloeddonordag

   De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis viert vandaag de 20e verjaardag van Wereld Bloeddonordag. Het thema van dit jaar is: 20 years of celebrating giving: thank you blood donors!”...

Souverein in zijn olifantshuid is ervan overtuigd dat de Kwinti’s die hem uit het land willen zetten, niet de mensen vertegenwoordigen waarmee hij “eerlijke en constructieve gesprekken” heeft gehad. Nu al bestaat er een groep die hem wil toelaten en een groep die fel gekant is hiertegen. Hoofdkapitein Soevenir is een bekeerling van de baas van Terra Invest Suriname en Guyana NV geworden.

Eerder was het gebied van de Kwinti’s tegen de komst van de Mennonieten. Hoofdkapitein Soevenir was een felle aanvoerder in dit alles. Echter bleek hij niet opgewassen tegen de handelingen van Soeverein onder de radar. De hoofdkapitein is volgens bekomen informatie zelf een wervingscampagne begonnen voor de zaak van Terra Invest Suriname en Guyana in het gebied en probeert de graman onder druk te zetten om mee te werken. Is dit alles bereikt met 300.000 US dollars of euros? Het staat nog niet vast. Een groep die niet doorheeft dat dit geld op is, voordat zij de ogen kunnen knipperen staat te popelen om de plannen van Souverein uit te voeren.

Souverein wil en zal zijn stuk Amazonewoud hebben. Daarom stoort zich ook niet aan het feit dat de Surinaamse regering enige tijd geleden, bij monde van president Santhoki en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking publiekelijk had meegedeeld dat het project met de Mennonieten van de baan was. Het standpunt en het besluit van de regering werd officieel doorgegeven aan de ondernemer Ruud Souverein, Director en owner van Terra Invest Suriname en Guyana NV, maar dit legt hij nu klaarblijkelijk naast zich neer.

Souverein hoopt winst te slaan uit de onderlinge verdeeldheid, die hij wist te creëren onder de stam der Kwinti’s. Het resultaat van de krutu dat werd gehouden in Stibula is dat men de hoofdkapitein tijdelijk uit zijn functie wil en dat Souverein het land wordt uitgezet. “Ik heb daar geen mening over. Ik hou mij vast aan de open, eerlijke en constructieve gesprekken die ik heb gehad met de Kwinti’s. De mensen die mij willen verbannen zijn naar mijn weten geen Kwinti’s,” aldus de ondernemer. Nu is hij dus zo’n Surinamedeskundige, zodat hij weet wie Kwinti is en wie niet.

Souverein meent dat hij eerder geprekken heeft gevoerd met de graman Remon Clemens over de ontwikkeling van het gebied. Hij wist zelf te benadrukken dat heel Witagron achter de hoofdkapitein staat. Alleen moet de graman zaken nog bevestigen. Souverein verzekert dat een commissie bestaande uit hemzelf, Souvenir en vicepresident Ronnie Brunswijk zaken zullen afronden, zodat zijn overeenkomst eindelijk gesloten kan worden. Het is wel een onderzoek waart dat hij de naam van de vp durft noemen.

De Kwinti’s en anderen zijn niet te spreken, maar de zelfverzekerde Souverein wacht het besluit van zijn “echte” Kwinti’s rustig af: “Voor dit moment zijn wij verder geen partij in de besluitvorming. Dit is een zaak van de gemeenschap en het gezag van de Kwinti’s en daar zullen wij ons niet in mengen.”

De Surinaamse Kwinti graman en zijn secretaris Ryan Clemens hebben tegenover Starnieuws nogmaals benadrukt dat ze geen Mennonieten wensen en zich zullen blijven verzetten hiertegen. Mensen blijken misleid te zijn om hun handtekening te plaatsen onder een overeenkomst, waarmee Souverein nu zwaait.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSouverein wil verdeel en heers toepassen onder binnenlandbewoners