vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Sosavo geeft jarige tehuizen fruit en groenten

lees ook ...

Historische voorwerpen gevonden in DNA gebouw

Het gebouw van de Nationale Assemblee op de hoek van de Henck Arronstraat en Grote Combeweg is officieel in gebruik genomen. De sleutel werd op 14 april jongstleden ceremonieel overhandigd aan DNA-voo...

Huize Ashiana en de Esther Stichting mochten op dinsdag 16 februari van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) groenten en fruit in ontvangst nemen. Dit in het kader van respectievelijk het 40- jarig en 70- jarig bestaan van de instellingen. De overhandiging werd verricht onder leiding van Felicia Berggraaf-Redjosetiko, onderdirecteur Categoriaal Maatschappelijk Werk van het ministerie. De felicitaties van Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran die wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn, werden overgebracht door een stafmedewerker.

De onderdirecteur van Huize Ashiana, Rodney Sommandas verwelkomde de groenten en fruit met dankbaarheid.  vergt de huidige situatie in ons land veel creativiteit. “Het financieel aspect binnen Ashiana brengt soms een grote last met zich mee en de creativiteit die je aan de dag moet stellen om toch eind van de maand uit te komen.”  Sommandas vraagt het ministerie om hen daarom niet te vergeten wanneer het aankomt op het op tijd afhandelen van de stukken voor het ontvangen van de subsidies en de hoogte hiervan. Hij benadrukt dat het personeel ook gemotiveerd haar werk moet blijven doen, maar dat de uitdagingen vooral vanwege de prijsstijgingen groter worden. Tot slot bedankte hij voornamelijk het personeel van Ashiana dat zich jarenlang inzet. “Ondanks de moeilijke situatie doen zij hun best om aan het werk te komen en de directie bij te staan om de bewoners te geven wat ze nodig hebben.”

Ook de waarnemend directeur van de Esther Stichting, Sila Dihalu-Deel, was erkentelijk voor de geste. en gaf aan dat de stichting al lang geen groenten en fruit meer ontvangt van het ministerie op regelmatige basis. Ook zij moeten elke maand de eindjes aan elkaar knopen. De instelling leeft onder andere van subsidies, grotendeels van donaties en deels van de bijdrage van de bewoners zelf. Echter vindt Dihalu-Deel fysieke ondersteuning van de actoren binnen samenleving ook heel belangrijk. Het komt vaak voor dat deze groep wordt vergeten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSosavo geeft jarige tehuizen fruit en groenten