maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Soroptimisten versterken couveuse-afdeling ‘s Lands Hospitaal

lees ook ...

Douane op Schiphol ontdekt cocaïne verstopt in masala van Su...

De Nederlandse douane heeft een opmerkelijke vondst gedaan op Schiphol, waarbij een speurhond cocaïne ontdekte die verborgen zat in pakken masala. Deze pakketten werden vermoedelijk vanuit Suriname in...

Soroptimist Mariette Tjon-A-Ten, was bekend met het tekort aan couveuses in het ‘s Lands Hospitaal. Zij maakte gebruik van haar netwerk van Soroptimisten van Rotterdam, Schieland, te weten Ciska Vermaas en Coby Geerlof- de Boet, om dit te veranderen. Zij hebben uiteindelijk deze situatie in het hospitaal veranderd. 

Geerlof-de Boet werkt in het Sint Franciscus Gasthuis (Rotterdam). Zij had de mogelijkheid een verzoek in te dienen, zodat twee couveuses van het merk Draeger werden gereviseerd en vervoerd naar Suriname ten behoeve van het ziekenhuis.

Deze apparaten, die mensenlevens redden konden op 26 april door de vicepresident van de Soroptimist International Club Paramaribo, Wanda Bechan-Pherai,  overgedragen worden aan de medisch directeur van ’s Lands Hospitaal, Soenita Nannan Panday-Gopisingh.

Mariette Tjon-A-Ten en kinderarts Rika Morpurgo zijn beiden Soroptimisten, en waren aanwezig, samen met verpleegkundig directeur Suze Holband het hoofd van de afdeling Couveuse, tijdens deze overdracht. Zuster Savitirie Lakhi en haar personeel van het ‘s Lands Hospitaal zijn de Soroptimisten en de directie van het Sint Franciscus Gasthuis, zeer erkentelijk voor deze donatie. De gift heeft de afdeling versterkt, zodat krijgen vroeggeborenen in het hospitaal een groter kans op leven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSoroptimisten versterken couveuse-afdeling 's Lands Hospitaal