maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Somohardjo wil alle 128 ambtenaren accommoderen voor overheidsmanagement opleiding

lees ook ...

ECD kondigt strengere handhaving aan na bijeenkomst met onde...

De Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd haar activiteiten op te voeren en intensiever te handh...

Hoewel er plek is voor 90 personen wil Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken (Biza), alle 128 ambtenaren toelaten tot de vierjarige Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBBO) van Biza. 90 ambtenaren zijn via de numerus fixus procedure toegelaten.

In eerste instantie hadden zich 128 ambtenaren zich voor deze HBBO aangemeld, terwijl er maar plek was voor 90. Hierdoor was er een lotingsprocedure nodig. Toch wil Somohardjo alle moeite doen om de 38 buiten de boot gevallen ambtenaren, alsnog te accommoderen in deze opleiding.

De lotingsprocedure vond plaats onder het wakend oog van de politie, minister Somohardjo, het Management Team HBO B&O, de examencommissie en de afdeling Vorming &Opleiding. Het ministerie is belast met het public sector reform programma en wil de ambtenaren die gemotiveerd zijn om naast hun werk ook nog een opleiding willen volgen, alle ondersteuning bieden.

“De mogelijkheid moet ook gecreëerd worden voor de ambtenaren die niet zijn geselecteerd tijdens numerus fixus,” zei de bewindsman.

Het is de tweede keer dat deze loting is georganiseerd. De HBBO is onder andere bedoeld om het midden- en hoger kader bekwaam te maken, zodat ze binnen het overheidsapparaat efficiënt en effectief kunnen functioneren. De HBBO start begin november. Van de 90 toegelaten ambtenaren zijn er 18 mannen en 72 vrouwen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSomohardjo wil alle 128 ambtenaren accommoderen voor overheidsmanagement opleiding