dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Somohardjo vreest omkoping van assembleeleden na de verkiezingen

lees ook ...

Vuilophalers leggen werk neer

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft officieel bekendgemaakt dat vuilophaal vanaf vandaag gedeeltelijk niet gegarandeerd is. De vuilophalers hebben te kennen gegeven aan Suriname Herald, dat ...

Paul Somohardjo verwacht dat parlementariërs na de komende verkiezingen omgekocht kunnen worden, omdat er veel zwart geld in omloop is. Hij pleit daarom voor verdere aanscherping van de Terugroepwet. Het systeem van landelijke evenredigheid, dat nu geldt zal de partijdiscipline onder groter druk plaatsen.

Kiezers stemmen meer op de partij dan op de persoon volgens de zienswijze van de PL-voorzitter. In een gesprek met journalisten haalde hij aan dat zijn partij Pretjajah Luhur slachtoffer van overloop is geworden in 1996 en 2015. Zwart geld dat tegenwoordig circuleert in het land kan een weg vinden naar de politieke partijen om hetzelfde te herhalen.

Criminelen kunnen hun geld niet meer kwijt bij de bank, omdat zij de oorsprong niet kunnen aantonen. Somohardjo ziet graag dat niet de Terugroepwet van 2016, maar die van 2005 wordt aangenomen. Deze Terugroepwet was eerder door de toenmalige regering ter goedkeuring ingediend. Dit kan voorkomen dat zwartgeld de uitkomst van zaken bepaald. Het moet niet mogelijk zijn voor overlopers om zetels te behouden, omdat mensen bereid zijn grof geld neer te tellen voor zetels.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSomohardjo vreest omkoping van assembleeleden na de verkiezingen