maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Somohardjo verzekert verbetering van rechtspositie Kustwacht personeel

lees ook ...

Verdachte C.K. aangehouden voor witwassen na onderzoek Openb...

Op 22 januari van dit jaar werd de verdachte C.K. na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Money Laundering (witwasse...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft aangekondigd dat hij zich zal inzetten om de rechtspositie van het personeel van de Kustwacht Suriname te verbeteren. Deze toezegging deed hij tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van de organisatie, die plaatsvond in hun hoofdkwartier aan de Cornelis Jongbawstraat.

Als Biza-bewindsman erkent hij dat de Kustwacht de afgelopen drie jaar, onder zijn leiding, zowel positieve als uitdagende momenten heeft beleefd. Somohardjo zal zich daarom blijven inspannen om extra middelen beschikbaar te stellen, zodat de Kustwacht haar taken zonder belemmeringen kan uitvoeren.

Een hoogtepunt van het 10-jarig jubileum van de Kustwacht is de lancering van een nieuwe website die informatie biedt over de taken, bevoegdheden en activiteiten van de organisatie. Bovendien werd een plaquette onthuld ter ere van personen die zich vanaf het begin van de oprichting van de Kustwacht verdienstelijk hebben gemaakt voor de totstandkoming van deze autoriteit.

Waarnemend directeur majoor Radjoe Bhola is zeer trots op de prestaties die de Kustwacht de afgelopen jaren heeft behaald. Hij benadrukte dat de Kustwacht altijd zal bijdragen aan de vooruitgang van Suriname en momenteel bezig is met de voorbereidingen voor een omvangrijk onderhoudsplan om de levensduur van de vaartuigen te verlengen.

Bhola onderstreepte de solide groei van de Kustwacht binnen de samenleving en benadrukte hoogtepunten zoals de succesvolle samenwerkingen met diverse stakeholders in het maritieme zeegebied, waaronder de Marine, Maritieme Politie, het ministerie van LVV, de afdeling Visserij, het Directoraat Nationale Veiligheid, NCCR, MAS en Staatsolie. Hij benadrukte ook dat de Kustwacht en haar personeel openstaan voor nieuwe uitdagingen in de toekomst.

Tijdens het jubileum werden tien onderscheidingen uitgereikt aan personen die voortdurend hebben bijgedragen aan de Kustwacht van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSomohardjo verzekert verbetering van rechtspositie Kustwacht personeel