Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Somohardjo kan overstap assembleeleden niet verdragen

Geplaatst

op

Paul Somohardjo kan het niet verdragen dat Assembleeleden Diepakkoemar Chitan en Naomi Samidin zijn overgelopen naar een andere partij. Somohardjo vindt deze actie een verraad voor zijn partij PL.

Volgens Somohardjo had zijn partijleiding geen andere keus om voor de verkiezingen Chitran te kandideren om zo te voorkomen dat Chitran zou overlopen naar een andere partij. Dat Chirtan toch de overstap na de verkiezingen heeft gemaakt ziet Somohardjo als verraad. Niet alleen Chitran zou volgens Somohardjo een verrader zijn, ook de overstap van Simidin naar de NPD bestempeld Somohardjo als verraad voor zijn partij.

Deze harde woorden uitte Somohardjo afgelopen zondag bij de installatie van de kernen Groningen en Damboetong. Somohardjo beschuldigde Chitan en Samidin dat door hun toedoen de situatie in het land nu zo slecht is en hij hoopt dat middels de wet karma met hun zal worden afgerekend.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Ricardo Martodrono

    woensdag 14 september 2016 at 06:26

    So..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |