Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Somohardjo kan overstap assembleeleden niet verdragen

Geplaatst

op

Paul Somohardjo kan het niet verdragen dat Assembleeleden Diepakkoemar Chitan en Naomi Samidin zijn overgelopen naar een andere partij. Somohardjo vindt deze actie een verraad voor zijn partij PL.

Volgens Somohardjo had zijn partijleiding geen andere keus om voor de verkiezingen Chitran te kandideren om zo te voorkomen dat Chitran zou overlopen naar een andere partij. Dat Chirtan toch de overstap na de verkiezingen heeft gemaakt ziet Somohardjo als verraad. Niet alleen Chitran zou volgens Somohardjo een verrader zijn, ook de overstap van Simidin naar de NPD bestempeld Somohardjo als verraad voor zijn partij.

Deze harde woorden uitte Somohardjo afgelopen zondag bij de installatie van de kernen Groningen en Damboetong. Somohardjo beschuldigde Chitan en Samidin dat door hun toedoen de situatie in het land nu zo slecht is en hij hoopt dat middels de wet karma met hun zal worden afgerekend.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Ricardo Martodrono

    woensdag 14 september 2016 at 06:26

    So..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |