Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Somohardjo: herwaardering CBB-ambtenaren wordt bekeken

Geplaatst

op

Bronto

De herwaardering van CBB-ambtenaren wordt bekeken. Dit heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo aangegeven. Alleen moet de regering een financiële ruimte hiertoe vinden, om een oplossing te brengen in dit vraagstuk.

De bewindsman zegt ook het CBB efficiënter te zullen maken. In hele verre gebieden zullen er CBB-kantoren geopend worden om zo de afstand te verkleinen voor burgers. Samen met de nieuwe CBB-directeur Anastasia Pokie zal er gewerkt worden aan betere service van de CBB-departementen.- Culturu.com

10 Reacties
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sylvana Larijn
zaterdag 22 augustus 2020 22:59

Nou niet alleen de afstanden, maar ook de langere rijen en het krijgen van een geschreven document bv geboorteakte, dat daar soms 4 dagen op moet wachten belachelijk en dan zijn er zo veel ambtenaren!!!!!!

Sander
zaterdag 22 augustus 2020 23:04

Alles is traag in Suriname. In Nederland moet je internationaal rijbewijs halen om in Suriname te rijden .binnen 5 min heb je jou internationaal rijbewijs. Pasfoto naam en stempel. In Suriname moet je naar de politie. Dan naar de bank dan weer naar politie betaal bewijs tonen. Dan zeggen ze je… kom het volgende week ophalen. Iets wat in 5 min kan. Suriname lopen ze ver achter.

Trees
zaterdag 22 augustus 2020 23:06

Tijd is geld dat moeten ze in Suriname nog leren. Kritiek geven zodat ze veranderen.

Roepia
zondag 23 augustus 2020 08:26

Ja zeg dat wel ,alles is traag in Suriname, dit ding dat als minister daar is geplaatst, is zelf traag kon zijn schoolopleiding niet eens afmaken als zijn vader.
Dit ding zal over een tijdje 1 can de rijkste burgers zijn als die roversbende van families van ndp .
Jammer voor Su, maar deze gasten ,hele families moeten, en zullen letterlijk verdwijnen uit su.
Dan pas kom het goed met Suriname

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Roepia
Gabriël
zondag 23 augustus 2020 09:24

Klopt ze zijn lui in Suriname. Ik moest een bewijs hebben om in Suriname te mogen rijden. Het klopt ik moest 1 week wachten om te mogen rijden. Alleen om een papiertje in te vullen . Me naam enz overschrijven van me Nederlandse rijbewijs. Moet dat een week duren. Klopt klopt internationaal rijbewijs haal je bij de ANWB binnen 5 min sta je weer buiten met je internationaal rijbewijs.als je geen internationaal rijbewijs.als bij je hebt in Suriname moet je een bewijs bij de verkeerspolitie halen.. In Suriname eerst in een ka lange rij staan dan krijg je een papiertje… Lees verder »

Gabriël
zondag 23 augustus 2020 09:25

Daarom ga ik met me ANWB internationale rijbewijs naar Suriname wat in 5min gemaakt is zonder kopiëren..Suriname fijn land maar de ambtenaren die daar werken zijn lui.

Ano
zondag 23 augustus 2020 13:16

Hoop dat Su een paar management vanuit NL inhuurt wat betreft traject behalen. Ik denk dat de mentaliteit is van ambtenaren liever lui dan moe. NL werkt veel met consultantcy om traject te behalen en dat moet Su ook doen. En mentaliteit invoeren 8 tot half 5 werken, ook de loketten zijn open. Bevalt de nieuwe mentaliteit niet dan zoek een andere baan. Dan zul je zien hoe hard ze kunnen rennen net als een peper in hun billen doet branden, schildpad tijd is voorbij. De President van Suriname heeft zijn netwerk in NL waar veel Surinamers met hoge management… Lees verder »

Marielle
zondag 23 augustus 2020 13:57

Nederlanders moeten zich aanpassen in Suriname als ze hier komen. Het is hier warm daarom werken we langzaam. In Nederland is het koud dus iedereen rent. Hier juist rustig aan. Als het in Nederland warm is doen ze ook rustig aan hoor. Dus kom niet zeggen we zijn lui. En we hebben niet overal alles om snel te werken.

Percy
zondag 23 augustus 2020 15:01

Ja er zijn veel ambtenaren, maar die kunnen helemaal niets.
het zijn vriendjes van het Beest Bouterse, ongeletterde en on opgeleide mensen.
Gewoon om stemmen te winnen, net als Brunswijk die met een vliegtuigje zakken geld naar beneden boven de mensen liet dwarrelen om stemmen te winnen. Allemaal bedrog en ellende.
Op een normale manier zou niemand op die twee misbaksels stemmen.
Nu zitten we met die gedrochten in ons maag.
Hoe is het trouwens mogelijk dat een ex crimineel in de regering kan komen.
Dat is weer iets dat alleen in Suriname kan.

Dagolal
zondag 23 augustus 2020 15:14

Dit noemen ze zeven even. Jij wacht op je bescheiden. Terwijl je wacht spelen ze troefcall achter. Je documenten kan je een ander keer ophalen.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen