maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste verkiezingen

lees ook ...

Verdachte man aangetroffen met vermiste tieners

Op dinsdag 16 april jongstleden heeft de politie van bureau Rijsdijk na een melding een 25-jarige man aangehouden in het ressort. De zonen van Hermandad troffen de man halfnaakt aan met drie eveneens ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wist te bemachtigen. De PL-voorzitter, Paul Somohardjo, deelde zijn pijnlijke gevoelens hierover tijdens een ressortmeeting van de partij te Tijgerkreek (Saramacca). Hij bekende dat de partij slechts enkele honderden stemmen behaalde, wat hem tot tranen toe heeft geroerd.

“De resultaten van de verkiezingen van 2020 hebben me diep geraakt. We hebben nog geen 400 stemmen behaald,” deelde Somohardjo met het publiek. “Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Nu, met het veranderde kiesstelsel, telt elke stem mee dankzij het landelijk evenredigheidsstelsel,” motiveerde hij de aanwezigen.

Somohardjo richtte zijn aandacht op de komende verkiezingen en benadrukte zijn band met Saramacca. Hij sprak de hoop uit dat de PL dit keer op zeker 4.000 stemmen kan rekenen in het district, met name door de steun van de Javanen, een belangrijke basis van de partij, die zo’n 3.500 inwoners in Saramacca vertegenwoordigen.

De aanwezigheid van prominente ondernemers en intellectuelen, die de partij ondersteunen, werd door Somohardjo met trots ontvangen. Hij benadrukte dat deze steun niet alleen financieel van aard is, maar vooral gericht is op het brengen van ontwikkeling in het land. Bij de aankomende verkiezingen, waar PL samen met ABOP een lijstverbinding zal vormen, streeft Somohardjo naar meer dan 20 zetels.

Hij sprak van een zaad van vertrouwen, veiligheid, vriendschap en jeugd, dat geplant wordt en zorgvuldig zal worden gekoesterd. “Een regering zonder de PL is geen regering,” benadrukte de PL-voorzitter.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSomohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste verkiezingen