zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
4.4
(8)

Something is cooking!

lees ook ...

Suriname leidt de weg naar mondiale gezondheidsveiligheid me...

In een significante ontwikkeling heeft Suriname een cruciale stap gezet op het pad van wereldwijde gezondheidsveiligheid. De recent gehouden workshop over Zoönotische Ziekten en Voedselveiligheid, als...

Het politiek spel in Suriname draait op volle toeren. Alsof het een schaakbord is waarop alle spelers hun strategie beginnen uit te zetten om winst te halen. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Something is cooking!

Eerst heeft VHP de start van de verkiezingscampagne aangekondigd. Er is een partij centrum in Paramaribo Noord geopend. Bordo, ondervoorzitter en schoothondje van Brunswijks Abop, meet zijn populariteit. Eerst met een feest in Moengo (2000 aanwezigen) toen met een scheldpartij tegen Cedrick van Samson (11000+ personen volgden dat).

Strategie
Bordo zegt naar Marowijne te verhuizen om zich daar kandidaat te stellen, hij wil regeermacht om zijn beloften aan het volk waar te maken zegt hij. Hij krijgt voor zijn verjaardag op 11 januari een gesloten envelop van gewezen first lady Ingrid Bouterse. (NDP)
Ronnie Brunswijk zwijgt in alle toonaarden en verwerpt niets van Bordo. Brunswijk roept zijn volgers op om grond aan te vragen.

Twee kleine christelijke partijen, die buiten de boot vielen: DOE en A20, besloten te bundelen hun voorzitters Steven Alfaisi en pastor Steven Reyme sloten een pact.

Paul Somohardjo verhuist naar Nickerie en is zo dichtbij de oliebronnen in 2024. Hij is bezig voorbereidingen te treffen voor zetelwinst in Nickerie, kennelijk.

Alle coalitie voorzitters zijn al bezig op het schaakbord. Behalve oom Greg (NPS), die hoor je niet. Misschien heeft hij zijn slaappak nog aan. Bezig schaapjes te tellen. Alleen Patricia is klaarwakker en zal de strijd in haar eentje voeren, blijkbaar.

Assembleelid Mr.Belfort (Abop) gaat zijn eigen richting op. Die trekt zijn eigen plan in de politiek.

Slim gestemd?
De bevolking wil concrete zaken zien. Maar die blijven uit. Zoveel teleurgestelde ‘’slimstemmers’’ lijken het hoofd te laten hangen en laten alle ellende maar over zich heen komen.
Santhoki viert cout que cout, ongeacht de gevolgen, toch zijn verjaardagsfeest. Vragen en kritiek daarover veegt hij van de tafel. Is hij misschien bang dat hij op zijn bigi yari, zijn 65ste niet meer in het zadel zit? Zo te zien neemt de president het zekere voor het onzekere en begint nu al feest te vieren.

En last but not least, de vorige president, Desi Bouterse maakt zich op om wederom zijn kracht te meten op 25 februari om Santhoki te wijzen hoe sterk hij en de NDP nog zijn.
Alle genoemde politici maken zich op voor een -schaak-competitie. Het kiezersvolk is hun stemvee, die ze weer zullen overladen met verleidelijke beloften, om zelf weer aan de macht te komen. Ook zullen ze hun tegenstanders afkeuren en belachelijk maken. Maar niet een van hun kan concreet aantonen wat ze voor het gehele volk hebben gedaan, waar de kindskinderen van iedereen voordeel van hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSomething is cooking!