Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Solidariteitsheffing goedgekeurd door Ministerraad

Geplaatst

op

Belastingdienst Suriname Sommelsdijckstraat

De solidariteitsheffing waar President Santokhi na zijn aantreden over sprak is de afgelopen week goedgekeurd door de ministerraad. Deze solidariteitsheffing van tien procent zal gelden voor de twee hoogste belasting tariefschijven voor de loon en inkomstenbelasting alsook voor uitkeringen ineens.

De groep die 25, 28, 35, 36 en 38 procent belasting betaalde aan loon- of inkomstenbelasting of een uitkering ineens heeft ontvangen gaat respectievelijk 35, 38, 45, 46 en 48 procent belasting betalen. De missive werd op 30 juli getekend door de Vice President maar de ontwerpwetten moeten nog behandeld worden door de Staatsraad en goedgekeurd worden door De Nationale Assemblee.

Het is de bedoeling dat deze solidariteitsheffing per 01 september 2020 in werking treedt en geldig is tot 01 januari 2022. In de memorie van toelichting wordt aangegeven dat de precaire situatie waar de financiële huishouding van de staat zich momenteel in bevindt, de regering noodzaakt deze fiscale maatregel te treffen waar eerder door de President over gesproken was. – culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Albert W. Woudstra
maandag 3 augustus 2020 11:07

Is dit het Nieuwe Suriname of een kopie van Nederlandse-EU belastingsysteem?

Carl
maandag 3 augustus 2020 12:16

Solidariteit is geboden zoniet noodzakelijk. In ieder zichzelf respecterend democratie zíjn belastingen een instrument om iets van rechtvaardigheid te bewerkstelligen.

Tegelijkertijd moeten de belasting ontduikers en omzeilers ook aangepakt worden. Veel te lang zijn deze instrumenten slecht dan wel niet gebruikt. Ik zou zeggen AVANTI !!!

Albert W. Woudstra
maandag 3 augustus 2020 17:50

Carl, heerlijk eerlijk uw gedachte. Zo heb ik Suriname en her bewoners in 1960-1964 leren kennen. Was het maar zo. De democratie van het Belastingsysteem in Nederland en EU is verre van democratisch. Ik hoop dat u gelijk hebt en wens het beste voor Suriname dat ik diep in mijn hart heb gesloten. Uw mooie land en Cultuur verdient dit en hoop dat de nieuwe Olie en Gas vonvonds u allen daarmee goed zal helpen.

Carl
maandag 3 augustus 2020 21:48

Beste heer Woudstra het verheugd mij te constateren dat wij beiden de liefde voor het land Suriname delen. Mijn zorg is dat het land dat in potentie tot de rijkere landen behoort nu eindelijk het bestuur krijgt die de welvaart en welzijn naar de bevolking zullen brengen.

Lerend uit fouten van hun voorgangers wens ook ik ze alle wijsheid en succes toe.

Misschien dat ik toch een deel van mijn pensioen zoals ik mij al jaren geleden had voorgenomen daar kan doorbrengen en ook u desgewenst van de schoonheid van het land zou mogen genieten.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen