zaterdag 13 april 2024
28 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Solidariteit tijdens Ramadan: PL verstrekt voedselpakketten aan moskeeën

lees ook ...

Huize Ashiana in gesprek met ministerie over subsidievertrag...

Brenda van Daal, de directeur van Huize Ashiana, heeft opheldering gegeven over de vertraging in de subsidieaanvraag en de ontbrekende documenten die tot onrust hebben geleid bij zowel bewoners als pe...

Tijdens de heilige maand Ramadan is de Pertjajah Luhur (PL) partij begonnen met initiatieven om kwetsbare gezinnen te ondersteunen, variërend van voedselpakketten tot complete maaltijden. De Ramadan staat bekend als een tijd van saamhorigheid, vruchtbaarheid en liefdadigheid, waarin moslims uitkijken naar de iftarmaaltijden (het verbreken van het vasten) met liefde en vreugde.

De PL heeft vandaag haar jaarlijkse activiteit tijdens de Ramadan gestart door basisgoederenpakketten te verstrekken aan moskeeën, een traditie die de partij al meer dan 20 jaar vervult. Elk pakket heeft een waarde van ongeveer SRD 3000 en de financiering ervan komt voort uit eigen bijdragen van partijleden.

Volgens de voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, is het de bedoeling om ook minderbedeelde moskeegangers gedurende de Ramadan van voedselpakketten te voorzien, omdat de PL het als haar plicht ziet om haar medemensen te ondersteunen, zoals voorgeschreven door hun geloof.

De ondervoorzitter van de PL, Bronto Somohardjo, benadrukt dat dit initiatief een nationaal karakter heeft, waarbij moskeeën in het hele land worden voorzien van voedselpakketten. Het streven is om deze week alle moskeeën van pakketten te voorzien.

Bronto Somohardjo uit zijn dankbaarheid jegens de Almachtige dat de partij dit project al tientallen jaren kan uitvoeren tijdens de heilige maand Ramadan, als een uiting van solidariteit en saamhorigheid. Hij roept op tot extra gebeden voor onderdrukte moslimbroeders en -zusters en bedankt iedereen die, zelfs als ze niet vasten, solidair zijn tijdens deze heilige maand.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSolidariteit tijdens Ramadan: PL verstrekt voedselpakketten aan moskeeën