zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Solidariteit met Palestina: Surinaamse gemeenschap komt in actie

lees ook ...

IMF dringt aan op intensivering sociaal beleid in Surinaams ...

Het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) heeft aangegeven, dat de Surinaamse regering haar sociaal beleid moet intensiveren, vooral gericht op de binnenlandse gemeenschappen. De waarneming komt voort ...

De Stichting der Islamitische gemeenten In Suriname (SIS), het Platform Solidariteit Palestina en het Rode Kruis zijn gezamenlijk begonnen met een inzamelingsactie om steun te bieden aan de mensen in Palestina. Deze aankondiging werd vandaag gedaan tijdens het Eid-gebed op het Onafhankelijkheidsplein, waarbij de actie volledige steun kreeg van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Tijdens zijn toespraak op het plein heeft de minister van Binnenlandse Zaken zijn afkeuring uitgesproken over de situatie in Palestina. Hij benadrukte dat de maand Ramadan, een tijd van vreugde en bezinning, wordt overschaduwd door het leed van de Palestijnse bevolking, zoals blijkt uit gruwelijke nieuwsbeelden. Hij bekritiseerde de wereld voor haar onwil en onvermogen om de onmenselijke behandeling van Palestijnen te stoppen, en waarschuwde dat dit een verlies van humanitair bewustzijn weerspiegelt.

De minister drukte echter zijn geloof uit in de kracht van eenheid en solidariteit onder moslims, en citeerde een vers uit de Koran om vast te houden aan de woorden van Allah en verdeeldheid te vermijden. Hij riep op tot eenheid als een weg naar een betere wereld en benadrukte dat het menselijk geweten nooit mag toestaan dat mensen als dieren worden behandeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSolidariteit met Palestina: Surinaamse gemeenschap komt in actie