donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

SOL wil stopzetting subsidie brandstof

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

De achterstallige rekening van de regering bij SOL van ruim SRD.250.000.000,- staat overeind. Het bedrijf eist dat de subsidie door de overheid stop wordt gezet. Op elke liter dieselbrandstof wordt ruim SRD. 10,- gesubsidieerd. Gow2 moet nu lange rijen verwerken, van automobilisten die willen tanken.

De subsidie verhoogd steeds de schuld van de overheid bij SOL, omdat de prijs nog niet marktconform is, nu de autoriteiten de subsidie in fasen willen afbouwen, en dan overgaan tot subjectsubsidie. Hieronder vallen ook  elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten.

SOL wordt door de subsidie op brandstof de dupe van  koersverliezen. Men heeft als oliemaatschappij voorgeschoten, maar de leverancier  eist nu betaling voor de levering.

Pompstations zijn gesloten, omdat Sol nu minder voorraad heeft om te leveren. De gemeenschap kijkt over het algemeen met de nodige zorg naar  de verhoging van brandstof. Men probeert nu nog voor de oude prijs op te slaan. Hierdoor ontstaan er lange rijen bij de pompstations.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSOL wil stopzetting subsidie brandstof