zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

SOL wil stopzetting subsidie brandstof

lees ook ...

Brunswijk voorziet Boven-Suriname van 10 kg rijst per gezin

Oogsten zijn mislukt in het binnenland door de aanhoudende droogte. Dit deelde districtcommissaris (dc) Ndnepe Dinge van het bestuursressort Boven-Suriname mee aan de Ware Tijd. Daarom heeft waarnemen...

De achterstallige rekening van de regering bij SOL van ruim SRD.250.000.000,- staat overeind. Het bedrijf eist dat de subsidie door de overheid stop wordt gezet. Op elke liter dieselbrandstof wordt ruim SRD. 10,- gesubsidieerd. Gow2 moet nu lange rijen verwerken, van automobilisten die willen tanken.

De subsidie verhoogd steeds de schuld van de overheid bij SOL, omdat de prijs nog niet marktconform is, nu de autoriteiten de subsidie in fasen willen afbouwen, en dan overgaan tot subjectsubsidie. Hieronder vallen ook  elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten.

SOL wordt door de subsidie op brandstof de dupe van  koersverliezen. Men heeft als oliemaatschappij voorgeschoten, maar de leverancier  eist nu betaling voor de levering.

Pompstations zijn gesloten, omdat Sol nu minder voorraad heeft om te leveren. De gemeenschap kijkt over het algemeen met de nodige zorg naar  de verhoging van brandstof. Men probeert nu nog voor de oude prijs op te slaan. Hierdoor ontstaan er lange rijen bij de pompstations.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSOL wil stopzetting subsidie brandstof