woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Softopening Scholencampus Moengotapu

lees ook ...

Suriname pleit voor proactieve aanpak van klimaatmobiliteit ...

Minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Marciano Dasai, nam vrijdag deel aan het hooggeplaatste panel over "Het benutten van klimaatmobiliteit voor aanpassing & veerkracht" tijdens COP28 in D...

Op 27 september jongstleden vond de soft opening plaats van de scholencampus te Moengotapoe in Marowijne, waar President Santokhi bij aanwezig was.

“Het is mijn passie en prioriteit om ervoor te zorgen dat elk kind toegang heeft tot goed onderwijs. Studenten van het binnenland moeten dagelijks minstens 4 tot 6 uren reizen om op school aan te komen. Dit is de grootste uitdaging voor deze studenten om onderwijs op secundair niveau te genieten. Schoolcampus Moengotapoe zal hiervoor een oplossing zijn,” zei President Santokhi.

Op de campus komen zes studentenflats, die volledig ingericht zullen worden en die 216 studenten kunnen accommoderen. Onderwijs is de sleutel tot een betere toekomst en legt de basis voor de groei en vooruitgang van onze natie. Elke Surinamer kan de kans krijgen om zijn of haar volledig potentieel te bereiken als wij ons daarvoor inzetten.

De tweede fase van het project wordt volgend jaar afgerond. Dan worden de verschillende gebouwen voorzien van meubilair, apparatuur en equipment. Ook zal het terrein worden voorzien van groen, zodat de schoolcampus mooi en representatief is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSoftopening Scholencampus Moengotapu