vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Soeknandan voorgedragen voor functie secretaris-generaal Caricom

lees ook ...

President en First Lady vieren feest met Javanen en Inheemse...

In verband met de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 132 jaar Javaanse Immigratie was er gisteren een bijeenkomst in het Presidentieel Paleis waar regeringsleden, DNA-leden, persone...

Manorma Soeknandan is door de regering van Suriname voorgedragen voor de positie van secretaris-generaal bij de Caricom. Zij is momenteel plaatsvervangende secretaris-generaal op het Caricom Secretariaat in Georgetown, Guyana.

Deze voordracht is gedaan tegen de achtergrond van het belang dat Suriname hecht aan het regionaal integratieproces, welke een goede basis biedt voor het realiseren van nationale en regionale ontwikkelingsdoelen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), die de brief namens de regering van Suriname heeft verzonden naar de voorzitter van de Gemeenschapsraad (Community Council) van de CARICOM, memoreert dat Suriname eveneens enorme waarde hecht aan de participatie van Surinamers in regionale en internationale organisaties.

De “Community Council”, bestaande uit onder andere ministers van Buitenlandse Zaken, zal medio april 2021 bijeenkomen om de procedure voor de selectie van de uiteindelijke secretaris-generaal vast te stellen. Hierna zal een advies worden uitgebracht aan de Staatshoofdenconferentie van de Caraïbische Gemeenschap, die het finale besluit zal nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSoeknandan voorgedragen voor functie secretaris-generaal Caricom