vrijdag 29 maart 2024
29 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
5
(2)

Socioloog Deryck Ferrier is overleden

lees ook ...

Saramacca eist actie: Minister belooft snelle bemanning poli...

In het licht van de recente toename van gewelddadige overvallen in het district Saramacca, hebben de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en de districtscommissaris van Saramacca, Sherin ...

 De bekende Socioloog Deryck Ferrier is donderdagavond overleden. De familie heeft dit, vrijdagmorgen bevestigd tegenover de pers. Hij  was de oudste zoon van de laatste Gouverneur en eerste president van Suriname, Johan Ferrier en werd 88 jaar geleden in Paramaribo geboren op 20 juli 1933.

Hij was naast socioloog ook landbouwkundige. Ook was hij algemeen directeur van het centrum voor Economisch en sociaalwetenschappelijk Onderzoek(Ceswo). Ferrier viel op door zijn wetenschappelijke publicaties. Hij had ook literaire werken, maar die zijn minder bekend geworden.

Deryck Ferrier wordt gezien als  de ‘ideologische grondlegger’ van het baggerproject in de Surinamerivier, omdat hij het plan al tijdens de bauxietcrises had ontwikkeld. Daarna heeft hij het zoveel mogelijk gevraagd en ongevraagd aan alle regeringen gepresenteerd.

Ook kreeg hij op 8 mei 2019  met zijn rede ‘Moderne uitdagingen voor de evolutie van welvaart en welzijn in de vrije Surinaamse samenleving’ een eredoctoraat van de Anton de Kom Universiteit van Suriname als erkenning van zijn verdiensten aan de wetenschap, en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSocioloog Deryck Ferrier is overleden