woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(3)

Socialmedia waarschuwing aan de overheid

lees ook ...

SCBA vermaant de bevolking om op 24 maart vredig te proteste...

De Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) heeft op 21 maart jongstleden het volgende in verband met de protestactie van 24 maart aanstaande, ter attentie van de bevolking van Suriname gebracht.  ...

Het volgende las ik vandaag op een van de online platforms. Het is van een influencer die zich de moeite getroost tot het uiteenzetten van zijn inzichten over dingen die spelen in de samenleving en in de hele wereld, waaronder  covid en covidgerelateerde zaken. Hetgeen hij hieronder zegt is beslist meer dan alleen zijn mening een meer dan alleen een kern van waarheid. 

In veel landen lijkt er sprake te zijn van een derde golf van Covid-19. Het betreft in dit geval verschillende gemuteerde varianten van het Coronavirus: agressiever, besmettelijker en dodelijker. Ook in delen van Zuid-Amerika zijn er indicatoren die veel weg hebben van een opkomende derde golf. In Guyana en Frans-Guyana vertoont het aantal coronabesmettingen weer een stijgende lijn, en het is zo goed als zeker dat ook in Suriname dit zal gebeuren, indien er vanuit overheidswege geen strengere maatregelen worden getroffen… maar NIET alleen richting de samenleving.

Indien er wederom een golf over Suriname heen komt, zal dit niet hoofdzakelijk aan onverantwoordelijk gedrag van de samenleving liggen, maar falen vanuit de overheid zelf om beschermende maatregelen te treffen om precies die samenleving te beschermen tegen het gevaar van buiten. Het gevaar is deze keer duidelijk niet intern, maar extern.
Het aantal nieuwe besmettingen is behoorlijk onder controle, en de Surinaamse samenleving is, in vergelijking met andere samenlevingen in de wereld, gehoorzaam met betrekking tot naleving van de Covid-protocollen. Het zijn juist toppers binnen de overheid die de maatregelen aan hun laars lappen en er straffeloos van af komen.

Het is de taak van de overheid om het extern gevaar nu echt harder aan te pakken: de controle op inbound vanuit de rivieren en via de lucht. Indien een derde golf zich aandient in Suriname, zal de overheid NIET de samenleving hiervoor de schuld moeten geven, omdat de doorsnee burger zich, in vergelijking met andere samenlevingen, de regels opvolgt. Ook is er NU nog voldoende tijd om de pseudo-afgesloten illegale plekken bij de Marowijnerivier en Corantijnrivier op te heffen, en over te gaan tot echte afsluiting dan wel ALLEEN verkeer toe te staan via de legale weg volgens strenge Covid-19 protocollen. Wat de Zuidgrens betreft, zal de overheid de nodige inspanningen moeten plegen om bij de oversteekplaatsen militairen in te zetten.

Noot: het is deels een misconceptie (leugen) dat de grenzen moeilijk te controleren zijn. Illegalen steken niet overal langs de Zuidgrens en bij de rivieren over. Er zijn duidelijke plekken waar dit gebeurt. Mensen steken niet over bij ‘maagdelijk’ bos met zware tassen, vracht en machines met alle gevolgen van dien, maar bij goede aanknopingspunten die verdere toegang tot het land bieden.

Tot zover de inzichten van de heer Lall betreffende een eventuele derde covidgolf en de hoofdschuldigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSocialmedia waarschuwing aan de overheid