maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Sociale Zaken zal voortaan girale betalingen doen

lees ook ...

Delayed Internet Service back to normal

Telesur has announced that the delayed internet service that was noticeable for several days has now been lifted. The telecommunications company has been able to fully expand its back-up capacity for ...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zal in de toekomst alle kasbetalingen aan de verschillende doelgroepen, giraal laten plaatsvinden. Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo heeft hierover gisteren vergaderd met de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV). Alle lokale banken zullen bij het proces betrokken worden.

Tijdens de meeting heeft de SBV met een presentatie duidelijkheid verschaft over de betaalmethode. Naast de logistieke voordelen die de overstap zal opleveren, hoopt Ramsaran dat de doelgroep ook spaarbewust zal worden.

De bankiersvereniging vindt het belangrijk dat, zoveel mogelijk mensen in het banksysteem komen. “Deze uniformiteit van dit structureel proces resulteert en garandeert, dat ook deze betrokken, nieuwe rekeninghouders, uiteindelijk kunnen sparen voor een eventuele micro -onderneming, huisvesting of auto”, zegt SBV-voorzitter Eblein Frangie.

Het overstappen van kas naar girale betaling moet ook gezien worden in het kader van de armoedebestrijding. Ramsaran wil in samenwerking met de Bankiersvereniging, bewerkstelligen dat de sociaal zwakkeren ook in staat zijn, hun eigen huisvesting te realiseren.

Frangie zegt dat deze transitie zal resulteren in een win-winsituatie voor alle partijen. De vereniging heeft de minister aanbevolen om de sociale uitkeringen op de banken te storten, zodat betrokkenen hun betalingen elektronisch kunnen doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSociale Zaken zal voortaan girale betalingen doen