zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Sociale Zaken zal voortaan girale betalingen doen

lees ook ...

Leerlingen vullen vrije lesuren in met alcohol en drugsgebru...

De Majoors van Politie van het ressort Uitvlugt, R. Tevreden en R. Nibte, beiden buurtmanagers, kregen in de ochtend van maandag 23 januari een melding dat er een concentratie van leerlingen van de om...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zal in de toekomst alle kasbetalingen aan de verschillende doelgroepen, giraal laten plaatsvinden. Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo heeft hierover gisteren vergaderd met de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV). Alle lokale banken zullen bij het proces betrokken worden.

Tijdens de meeting heeft de SBV met een presentatie duidelijkheid verschaft over de betaalmethode. Naast de logistieke voordelen die de overstap zal opleveren, hoopt Ramsaran dat de doelgroep ook spaarbewust zal worden.

De bankiersvereniging vindt het belangrijk dat, zoveel mogelijk mensen in het banksysteem komen. “Deze uniformiteit van dit structureel proces resulteert en garandeert, dat ook deze betrokken, nieuwe rekeninghouders, uiteindelijk kunnen sparen voor een eventuele micro -onderneming, huisvesting of auto”, zegt SBV-voorzitter Eblein Frangie.

Het overstappen van kas naar girale betaling moet ook gezien worden in het kader van de armoedebestrijding. Ramsaran wil in samenwerking met de Bankiersvereniging, bewerkstelligen dat de sociaal zwakkeren ook in staat zijn, hun eigen huisvesting te realiseren.

Frangie zegt dat deze transitie zal resulteren in een win-winsituatie voor alle partijen. De vereniging heeft de minister aanbevolen om de sociale uitkeringen op de banken te storten, zodat betrokkenen hun betalingen elektronisch kunnen doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSociale Zaken zal voortaan girale betalingen doen