dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(3)

Sociale Zaken boos over oproep directeur bejaardentehuis Ashiana

lees ook ...

Ambassadeur voor de Assemblee aangesteld

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, heeft Giorgio Rustveld op vrijdag 10 maart jongstleden uitgenodigd voor de ondertekening van het jaarcontract als ambassadeur van...

De leiding van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is boos over de oproep die er is gedaan vanuit de directie van Huize Ashiana, waarin de situatie in het bejaardentehuis in een filmpje wereldkundig is gemaakt.  Het ministerie was op dat moment samen met het bestuur van het tehuis bezig zich in te spannen voor een oplossing.

Dinsdag omstreeks drie uur in de middag is vanuit de overheid voeding geleverd aan de bejaardeninstelling, terwijl het kwaad reeds was geschied middels het filmpje. Sozavo onderkent de situatie waaronder ook opvanginstellingen in Suriname gebukt gaan onder de huidige situatie en dat seniorenburgers extra kwetsbaar zijn met als gevolg, dat er extra alertheid aan de dag moet worden gelegd om aan hun behoeftes te voorzien.

Vanuit de jaarlijkse overheidsbegroting komt Huize Ashiana in aanmerking voor de toekenning van subsidie, waarmee ze op verantwoorde wijze de opvanginstelling dient te exploiteren. De administratieve processen om deze subsidie aan te vragen en te verkrijgen zijn bekend bij de directie van Huize Ashiana. De uiterlijke indiening van de subsidieaanvraag voor het tweede halfjaar van 2021 moet in de periode mei-juni 2021 geschieden. Helaas is deze aanvraag ruim twee maanden na de deadline ingediend.

Bij elke subsidieaanvraag en –verwerking moeten de administratieve en wettelijke regels in acht worden genomen. Het afwijken van deze procedure kan dan van invloed zijn bij het toekennen of afwijzen van deze subsidieaanvraag. Om zulks te voorkomen, is het dus van belang, dat in de bedrijfsvoering van Huize Ashiana rekening wordt gehouden met deze processen. Indien deze regels en vooraf afgesproken procedure in acht was genomen, kon het tehuis ruim op tijd beschikken over de subsidiegelden.

Het ministerie betreurt  dat met dit filmpje de indruk is gewekt dat er vanuit overheidszijde geen of nauwelijks inspanningen zijn gepleegd voor de seniorenburgers van het tehuis. Met het wereldkundig maken van het filmpje is de overheid onnodig in een kwaad daglicht gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSociale Zaken boos over oproep directeur bejaardentehuis Ashiana