zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Sociale uitkeringen in Suriname worden verhoogd

lees ook ...

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Surina...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrou...

De regering zal de sociale uitkeringen verhogen. Zij doet dit om sociaal zwakkeren binnen de samenleving te beschermen tegen verdere neergang. De verhoging gaat per 1 maart 2022 in.  Het gaat in deze om maatregelen die onderdeel zijn van het Herstelplan. In een regeringsraad vergadering, gehouden op 26 januari, is breedvoerig gedelibereerd over het bijstellen van het sociaal vangnet voor het jaar 2022. Professor Marten Schalkwijk geeft aan dat het sociaal vangnet nog niet helemaal was uitgewerkt voor dit dienstjaar.

Er is tijdens de regeringsraadsvergadering een beleidsnota aangenomen. “De beleidsnota is voorbereid door inhoudelijke discussies in het Sociaal Tripartiet Overleg. “Na evaluatie zijn we gekomen tot een bijstelling van het sociaal vangnet”, benadrukt Schalkwijk.

Drie belangrijke zaken zijn dat de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) wordt bijgesteld van SRD 1000 naar SRD 1250 met ingang van 1 maart 2022. De mensen met een beperking zullen nu in plaats van SRD 750, SRD 1750 ontvangen. Verder is de ondersteuning voor de zwakke financiële huishoudens, bijgesteld van SRD 1000 naar SRD 1250. Het gaat in deze om maandelijkse uitkeringen. Deze verhogingen zijn meer dan de inflatie.

Het sociaal vangnet is ingegaan in 2020, waarbij bepaalde uitkeringen met meer dan 100% zijn verhoogd. De overheid probeert met de beperkte mogelijkheden die zij heeft de meest behoeftigen tegemoet te komen. Om ervoor te zorgen dat de hulp aankomt bij de hulpbehoevenden wordt gewerkt aan een wet basisrekening, zodat elke volwassen Surinamer over een bankrekening kan beschikken. Dit zal de distributie van de verschillende uitkeringen vergemakkelijken. Hierdoor zal bijvoorbeeld de algemeen kinderbijslag (AKB) maandelijks gestort kunnen worden, in plaats van dat deze per kwartaal ontvangen wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSociale uitkeringen in Suriname worden verhoogd