donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Sociale Crisislijn geopend

lees ook ...

Nationale Partij Suriname begint mobilisatiecampagne voor ve...

De Nationale Partij Suriname is gestart met haar mobilisatiecampagne op weg naar de komende verkiezingen. Op 17 maart gaven de voorzitter Gregory Rusland en de afdeling Paramaribo onder leiding van Iv...

De regering heeft een tijdelijke sociale crisislijn geopend als  meldpunt voor burgers met nijpende sociale problemen die aandacht en een oplossing behoeven. In deze zal het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken(AW&J) de voortrekkersrol  vervullen. Ook andere ministeries en de nodige instituten zullen hun deel hebben in de organisatie vsn de crisislijn. Het telefoonnummer is:189  

Bii deze crisislijn zullen de problemen en uitdagingen van de burger door de medewerkers va  de crisislijn aangehoord worden, waarna er zal worden bemiddeld  om tot een  oplossing te komen voor de persoon in kwestie. De sociale crisislijn is op 07 juni 2021 gelanceerd door minister Rishma Kuldipsingh van AW&J. Indien andere hulplijnen niet bereikbaar zijn voor meldingen kan op deze tijdelijke crisislijn 189 worden gebeld.

De crisislijn zal naast de overige hulplijnen zich  richten op de sociale gevallen, waarbij men moeilijk of geen ingang vindt bij bevoegde instanties, acute problemen vanwege wateroverlast, acute voedingsnood, COVID-19 steun, etc. Besloten is om deze tijdelijke crisislijn op het kantoor van het NJI onder te brengen vanwege de beschikbare ruimte. Aan de sociale crisislijn zullen vrijwilligers verbonden zijn maar voorlopig wordt de lijn merendeels bemand door ambtenaren die werkzaam zijn op het ministerie van AW&J.

Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is belast met het  begeleiden van de telefoonoperators. Van de gesorekken worden rapportages gemaakt waarin de regering inzage heeft. De crisislijn is een project  van 3 maanden waarna het geëvalueerd wordt.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSociale Crisislijn geopend