dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

Social Army voorziet Lebi Doti van donatiegoederen

lees ook ...

President Santokhi pleit voor intensieve samenwerking met Ar...

President Chandrikapersad Santokhi staat achter een intensieve samenwerking met Argentinië. Tijdens de 213e herdenking van de Meirevolutie op  25 mei 2023 gaf het staatshoofd aan dat diplomatie een pr...

Van vrijdag 6 tot maandag 9 augustus was de organisatie Social Army (SA) samen met The Big Five Foundation (TBFF) in het Lebi Doti gebied om een mediatheek op te zetten. Een grote partij  donatiegoederen is ook verdeeld in zowel Lebi Doti als het dorp Pisiang.  “Hiermee is een belofte, die de organisatie gemaakt heeft, nagekomen”, volgens SA-voorzitter Mitchell Matroos.

Een veertigtal dozen met kleren, beddegoed, speelgoederen voor kinderen, schoeisel, schoolspullen en meer, werden uitgedeeld aan de bewoners. Een ieder kwam aan zijn trekken. De goederen, werden een maand eerder verzameld in Paramaribo ten behoeve van de bewoners in het Sarakreek gebied.

“De mensen hebben twee maanden eerder tijdens een oriëntatiebezoek van Social Army hun behoefte kenbaar gemaakt en daarop hebben we ingespeeld. Wij hopen dat ze er goedgebruik van zullen maken en dat ze deels geholpen zijn. Ik bedank ook een ieder die een donatie heeft gedaan”, aldus Matroos. Een kind met een geestelijke en lichamelijke beperking kreeg een rolstoel en een oudere bedlegerige man een ziekenhuisbed.

Het sociaal project is uitgevoerd samen met leden van The Big Five Foundation, waar DNA-lid Edgar Sampie de trekker is geweest. De organisaties zouden in het weekend werken aan de opzet van de mediatheek in Lebi Doti, maar niet al het bouwmateriaal kon getransporteerd geworden naar het gebied, daarom is het bij een symbolische startstein gebleven met de overdracht van boeken, gedoneerd door Stichting Jouderij Global in Nederland.

Edgar Sampie (Boven-Suriname) en Fogatie Aserie van Brokopondo waren de aanwezige parlementariers, die geparticipeerd hebben in de uitvoering, waaronder het organiseren van een filmavond voor de kinderen.

Minamba Landveld, voorzitter van The Big Five Foundation (TBFF), vond het een eer om samen met Social Army dit tot een succesvolle project te maken in het dorp. Zij meldt dat  TBFF twee keer per jaar een sociaal project in het binnenland uitvoert. Vanwege Covid-19 kon het niet altijd.

SA-voorzitter Matroos deelde mee dat er voor dit jaar nog een sociaal project uitgevoerd zal worden. De organisatie richt zich nu op het project ‘Sociale Bouwkavels’ voor jongeren. Social Army wil overstappen van het model, waarbij er inzamelingen worden gehouden en pakketten worden verstrekt aan mensen naar de uitvoering van meer duurzame projecten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSocial Army voorziet Lebi Doti van donatiegoederen